Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Κραυγή αγωνίας προς όλους τους Ορθόδοξους ποιμένες


iera-sinodos
ο μάθημα διαθρησκευτικής πνευματικότητας -κατήχηση και προσηλυτισμός σε όλες τις θρησκείες – κατήχηση στην παναίρεση του Οικουμενισμού- κατήχηση στην Παγκόσμια Θρησκεία θα διδαχθεί από φέτος 2016-2017 σε παιδιά της Γ’ Δημοτικού (και μετά) δηλαδή σε παιδιά που για πρώτη φορά θα διδαχθούν θρησκευτικά και είναι ανυπεράσπιστα και ανώριμα πνευματικά.
Κάνουμε έκκληση, ως γονείς, σε όλους τους Ορθοδόξους ποιμένες να υψώσουν τείχος για να σώσουν τις ψυχές των παιδιών που βάπτισαν, από το δηλητήριο της πανθρησκείας – ένωσης όλων των θρησκειών.
Ο Νόμος που ψηφίστηκε για το νέο πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών είναι αντισυνταγματικός και δεν τον αποδεχόμαστε.
Απαιτούμε ένα μάθημα αμιγώς κατηχητικό, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τους Αγίους Πατέρες, την Ιερά Παράδοση και τις Οικουμενικές Συνόδους που καταδίκασαν όλες τις αιρέσεις και τον Οικουμενισμό! Θέλουμε τα παιδιά μας να διδαχθούν ότι ο Θεός στον Οποίο πιστεύουμε, στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ο μόνος αληθινός Θεός που σώζει και δεν υπάρχει άλλος (Αλλάχ, Βούδας, αλλά ούτε κανένας Πάπας -ο μεγαλύτερος εχθρός της Ορθοδοξίας μας κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό). Θέλουμε τα ορθόδοξα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα μάθημα θρησκευτικών ανάλογα με την πίστη τους όπως οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι, οι Ρωμαιοκαθολικοί και οι Προτεστάντες Έλληνες μαθητές απολαμβάνουν -και πολύ σωστά- από το Υπουργείο Παιδείας το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τη δική τους πίστη από διδάσκοντες και ύλη, που οι θρησκευτικές τους κοινότητες επιλέγουν και εγκρίνουν.
Σαν ορθόδοξοι γονείς κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ:
A. Προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και όλους τους Ορθόδοξους Ιεράρχες, ναΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ τις αντορθόδοξες αποφάσεις της ληστρικής Συνόδου της Κρήτης, η οποία ΔΕΝ είναι «ἑπόμενη τοῖς ἁγίοις Πατράσι», ιδιαίτερα αυτές που αναγνωρίζουν τους αιρετικούς (παπικούς, προτεστάντες, κ.α.) ως εκκλησίες αποδεχόμενοι ότι υπάρχει και αλλού σωτηρία και εκτός ορθοδοξίας και άρα καταργούν στην ΠΡΑΞΗ το σημείο στο Σύμβολο της Πίστεως «εις Μίαν… Εκκλησίαν», να καταδικάσουν τον Οικουμενισμό ως παναίρεση και να καθάρουν τον χώρο της Εκκλησίας από τα καταστροφικά διδάγματα του.
B. Να αποχωρήσει διαπαντός η Ορθόδοξη Εκκλησία μας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών Π.Σ.Κ., την «κουρελού του διαβόλου» , όπως έλεγε ο Άγιός μας Παΐσιος, που στόχο έχει την Ένωση όλων των Θρησκειών.
Πιστεύουμε, ως ορθόδοξοι πιστοί γονείς, ότι όλα τα παραπάνω οικουμενιστικά «ανοίγματα» και αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας αποτελούν τους πνευματικούς λόγους που οδήγησαν την κατάσταση στην παιδεία σε αυτό το σημείο. Επιτρέπει ο Θεός να «χορεύει» ο Φίλης και ο κάθε Φίλης, ή εχθρός. Πιστεύουμε ότι οι ποιμένες του Χριστού έφυγαν από τον δρόμο Του, τον δρόμο της Αλήθειας και των Αγίων Πατέρων.
Αν γίνουν όλα αυτά, τότε ίσως μας λυπηθεί ο Θεός και δεν «λουστούν» τα αθώα παιδάκια τα θεολογικά και πνευματικά ατοπήματα των ποιμένων τους.
Τέλος δηλώνουμε πως δεν θέλουμε συμβιβασμούς και περικοπές στην Πίστη. Επομένως, δεν θα δεχθούμε να υπάρξει συμβιβαστική λύση από πλευράς Εκκλησίας, με το να προστεθούν μερικές ενότητες στο τέλος των βιβλίων για άλλες θρησκείες, παρά μόνο στο Λύκειο και σίγουρα όχι στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Τα παιδιά θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν εις βάθος την πίστη τους και μετά να γνωρίσουν κάτι άλλο, για να μπορούν να κρίνουν. Το μάθημα δεν είναι θρησκειολογικό, δεν είναι γνωσιολογικό, είναι μάθημα διαθρησκευτικής πνευματικότητας και έχουμε έννομο δικαίωμα ως γονείς να πάρουμε απαλλαγή σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Τολέδο που εξέδωσε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Έχουμε ήδη κάνει τα σπίτια μας κρυφά σχολεία, και το μόνο που ζητάμε είναι να μην «μολυνθούν» πνευματικά οι ψυχές των παιδιών που μας ανέθεσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Με την βοήθεια του Θεού είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να τα προστατέψουμε.
Ο Θεός ας δώσει μετάνοια και έλεος σε όλους μας, γονείς και ποιμένες.
Μετά βαθειάς λύπης και ιεράς αγανάκτησης,
Παπαϊωάννου Ευάγγελος
Ασλανίδου Ανυσία
Γονείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: