Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Φορτσάκης: Να καταλάβουν όλα τα κόμματα ότι δεν τα θέλουμε στα πόδια μας

«Μπουλούκια άγνωστων, τους τελευταίους μήνες παρά πολύ έντονα, διακόπτουν τη σύγκλητο... Όταν λένε να μην υπάρχει έλεγχος (στην είσοδο του Πανεπιστημίου) είναι σα να λέμε να μην κάνει εργασίες η σύγκλητος.

Ο Θ. Φορτσάκης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ
Μήνυμα σε όλα τα κόμματα να μην επιδιώκουν τον έλεγχο του ΕΚΠΑ και να το αφήσουν να λειτουργήσει, καθώς έχει υποφέρει πολύ από την κομματικοποίηση, απέστειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης στον απόηχο τη χθεσινής έντασης. 

«Το ΕΚΠΑ έχει υποφέρει πολύ απο την κομματικοποίηση όλα τα κόμματα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τα θέλουμε στα πόδια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας ο κ. Φορτσάκης. 

«Δεν έχουμε καμία διάφορα με κανέναν. Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω καταθέσει μήνυση δεν επιθυμώ να ασκηθεί δίωξη, έκανα κατάθεση στην αστυνομία» διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης, αναφερόμενος στη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος

«Δεν επιθυμώ να ασκηθεί ποινική δίωξη, είναι απαίτηση φοιτητών, καθηγητών και κοινωνίας να προφυλάξουμε το κεντρικό κτίριο που έχει υποστεί κατά καιρούς ζημίες.

«Μπουλούκια άγνωστων, τους τελευταίους μήνες παρά πολύ έντονα, διακόπτουν τη σύγκλητο... Όταν λένε να μην υπάρχει έλεγχος (στην είσοδο του Πανεπιστημίου) είναι σα να λέμε να μην κάνει εργασίες η σύγκλητος. Δεν θα αφήσουμε να διαλυθεί η σύγκλητος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Φορτσάκης, καταγγέλλοντας τα περιστατικά αυτά. 

«Δεν είναι περιορισμός η επίδειξη της ταυτότητας για την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Δεν περιορίζουμε τα δικαιώματα φοιτητών και διοικητικών» τόνισε ο πρύτανης. 

Σαφή θέση υπέρ του πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη σχετικά με τη φύλαξη της πρυτανείας από ιδιωτική εταιρία, πήρε νωρίτερα ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προκαλώντας αντιπαράθεση με τους αντιδρώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας βουλευτής μπορεί να μπει στο σπίτι σας χωρίς άδεια; Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς άδεια; Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος των πανεπιστημιακών και των φοιτητών, συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να ζητούν άδεια. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο πανεπιστήμιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον έχουν άδεια» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο πρύτανης κ. Φορτσάκης.

 δείτε και το βίντεο στην πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/268085/fortsakis-na-katalavoun-ola-ta-kommata-oti-den-ta-theloume-sta-podia-mas/#ixzz3Gx1caPjm

Δεν υπάρχουν σχόλια: