Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΕΘΝΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Στις 28 Οκτωβρίου, σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αντιμετώπισε με όλα τα μέσα τους εισβολείς Ιταλούς και Αλβανούς. Πριν από πέντε χρόνια, αντιλαμβανόμενοι οι βουλευτές τού ελληνικού κοινοβουλίου ότι δεν μπορεί να στηρίξει ισχυρή κυβέρνηση, μετά από εισήγηση τού βασιλέως στήριξε την κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος αντιλαμβανόμενος ότι η δίνη του πολέμου πλησίαζε, εφάρμοσε τήν μόνη λύση, την εγκαθίδρυση τής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου το 1936.

Εφαρμόζοντας μηδενική ανοχή απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά παράσιτα καθώς και στην πέμπτη φάλαγγα τού εχθρού, κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τού Έθνους και να προετοιμάσει λαό και στρατό για τον πόλεμο που ήδη κτυπούσε την πόρτα στην περιοχή μας. 

Ο αγώνας τού έθνους μας δεν ήταν ενάντια σε μία ιδεολογία. Πόλεμο οι Έλληνες κάνουν ΜΟΝΟ ενάντια σε εισβολείς και όχι σε ιδέες. Οι προδότες τού έθνους προσπαθούν να καπηλευτούν τόν ηρωικό αγώνα τών Ελλήνων. Η ιστορία όμως δεν διαγράφεται ούτε αλλοιώνεται. 

Ενωμένο τό ελληνοοθρόδοξο έθνος μας πάντοτε νικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: