Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Άρνηση χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά σε Χριστιανό Ορθόδοξο μαθητή



1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
Η Ένωση Αθέων διαμαρτύρεται με σημερινό της Δελτίο Τύπου για τη μη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών σε μαθητή που είναι καταγεγραμμένος στο Ατομικό Δελτίο του ως Χριστιανός Ορθόδοξος. Η Ένωση Αθέων επαναφέρει το αίτημα χορήγησης δυνατότητας απαλλαγής σε όποιον μαθητή το επιθυμεί. Έχει ωστόσο αξία να μελετηθεί η στάση του Διευθυντή του σχολείου που αντιμετώπισε σωστά και έννομα το όλο ζήτημα (κι ας διαμαρτύρονται οι Άθεοι). 
Γράφει το Δελτίο Τύπου: "...και άλλη περίπτωση άρνησης χορήγησης απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, αυτή τη φορά στο 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών. Παρά τα διαβήματα των γονέων προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
και προς τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, μεταξύ άλλων και προς το γραφείο Υπουργού, αλλά και σε ανεξάρτητες αρχές όπως είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη. Ο διευθυντής του σχολείου αιτιολογεί την άρνηση με το γεγονός ότι ο μαθητής είναι καταγεγραμμένος στο ατομικό του δελτίο ως Χριστιανός Ορθόδοξος και σημειώνει απουσίες στον μαθητή επειδή δεν συμμετέχει στο μάθημα των θρησκευτικών, παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν καταθέσει γραπτή δήλωση για απαλλαγή, διατυπωμένη όπως ακριβώς ορίζει η σχετική εγκύκλιος".

Σχόλιο
Χάρη στην Εκκλησία τού Χριστού οι «άθεοι» δεν εκτελούνται πλέον από τον δυτικό κόσμο  όπως ήταν συνηθισμένη πρακτική στην αρχαιότητα. Δεν περιμένουμε βέβαια αναγνώριση από τούς δήθεν «άθεους», δηλαδή από αυτούς που επιθυμούν το πισωγύρισμα στις εποχές τής θεοποίησης τής ανθρώπινης ανοησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: