Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...»


ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ MARFIN. "ΓΙΑΤΙ ΚΑΨΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;"


«Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε...». Λόγια που σε κατάσταση πανικού φώναζε μέσα στο Μετρό μία γυναίκα, που φέρεται να συμμετείχε στον εμπρησμό της Marfin, διατυπώνοντας μεγαλόφωνα τη διαφωνία της σε δύο άνδρες που πιθανολογείται ότι ήταν συνεργοί στην ίδια εγκληματική πράξη...
Τη σκηνή αυτή περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας που προσήλθε να καταθέσει στην Ασφάλεια το συγκεκριμένο γεγονός όταν συνδύασε τον διάλογο που είχαν οι άγνωστοι ενώπιόν της με τον εμπρησμό στην τράπεζα.
Συγκεκριμένα, η γυναίκα, οικονομολόγος στο επάγγελμα, καταθέτοντας στην Αστυνομία δύο μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση λέει: «Στις 14.20 της 5.5.2010 ήμουν στο Μετρό, στο σταθμό Πανεπιστημίου, στην έξοδο της Κοραή. Συγκεκριμένα ανέβαινα τα σκαλιά για να βγω στην επιφάνεια. Οταν ξεκίνησα να ανεβαίνω είδα από πάνω να έρχονται δύο νεαροί άνδρες, ψιλόλιγνοι και μία γυναίκα. Κατέβαιναν τρέχοντας τα σκαλιά σαν να τους κυνηγούσαν, ήταν κυριολεκτικά πανικοβλημένοι, έσπρωχναν τον κόσμο για να περάσουν. Οταν διασταυρωθήκαμε στη σκάλα άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει στους δύο νεαρούς. Ηταν σε έξαλλη κατάσταση και τους έλεγε: "Γιατί το κάψατε ρε παιδιά; Είπαμε να τους φοβερίσετε, όχι να το κάψετε ή να τους κάψετε". Δεν θυμάμαι καλά ποιο από τα δύο είπε. Η γυναίκα ήταν κοντή, γύρω στο 1,60 φορούσε μαύρα ρούχα και ήταν ταλαιπωρημένη στο πρόσωπο, είχε μαύρα μαλλιά και ήταν πανικοβλημένη. Τους άντρες δεν τους κοίταγα γιατί έσπρωχναν για να περάσουν και εγώ φοβήθηκα. Αργότερα έμαθα ότι έβαλαν φωτιά στην τράπεζα Μarfin και μέσα κάηκαν δύο γυναίκες και ένας άντρας. Ασυνείδητα συνδύασα τα δύο γεγονότα».


Σχόλιο
Αυτός είναι ο συνδικαλισμός, αυτά είναι τα κόμματα που καλύπτουν τέτοιους ανθρώπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: