Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και δουλεύουμε και παράγουμε!



Οι πολιτικοί μας τα τελευταία χρόνια, ιδίως κατά την περίοδο της «πράσινης» διακυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, βάλθηκαν να μας πείσουν ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει παραγωγή με αποτέλεσμα να… κρεμόμαστε από τις τσέπες των «φιλανθρώπων» του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπονομεύοντας εν τέλει την εθνική μας κυριαρχία.
Κι όμως ισχύει το αντίθετο. Μια προσεκτική έρευνα σε πηγές του Υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώνει μια εικόνα αισιοδοξίας και είναι ν’ απορεί κανείς γιατί ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίνει στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία μετά κόπου συλλέξαμε και σας τα παρουσιάζουμε.
- Μαγνήσιο: ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
- Αλουμίνιο: η χώρα μας είναι πλέον πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή του αλουμινίου για χιλιάδες εφαρμογές, καθώς οι ανταγωνιστές μας Γάλλοι εδώ και αρκετό καιρό ελάττωσαν την παραγωγή τους σε αλουμίνιο.
- Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον βωξίτη να χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών.
- Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της, το οποίο εξάγεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό από συγκεκριμένο συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλύτερου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υπάρχει στη χώρα μας.
Καλό είναι, λοιπόν, οι κυβερνώντες να μην παραμυθιάζουν τον ελληνικό λαό και να «φωτίζουν» την αναπτυξιακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αντί να… συσκοτίζουν την αλήθεια και να ρίχνουν τους Έλληνες στην παγίδα του ελλείμματος.
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ας θυμηθεί την… ιδιότητά του και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ας συντονίσουν τις προσπάθειές τους, αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τα προϊόντα της ελληνικής γης. Διότι δεν πάει άλλο με την καταθλιπτική και ισοπεδωτική εν πολλοίς νοοτροπία του βαρετού μοτίβου «ΔΕΝ δουλεύουμε, ΔΕΝ παράγουμε».
Απλά, ρίξτε μια ματιά τι παράγει η καταρρέουσα (;) Ελλάδα.
- Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών και χρησιμοποίησης, όπως είναι στη διάθεση αποβλήτων, στα φάρμακα, τα καλλυντικά.
- Λάδι: Είμαστε η τρίτη χώρα στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Κι όμως, οι νεοέλληνες αγοράζουμε σπορέλαια, λάδι κοκοφοίνικα (!), βούτυρα – ζωικά και συνθετικά.
- Κρόκος Κοζάνης: Το λεγόμενο saffron ή κρόκος Κοζάνης έχει κάνει πάταγο στην παγκόσμια αγορά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση της παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς, όμως, προτιμούμε το κέτσαπ και τις διάφορες αμφίβολης προέλευσης σως.
- Σπαράγγια: Είμαστε πέμπτη χώρα στην εξαγωγή σπαραγγιών και έβδομη εξαγωγική δύναμη σε βαμβάκι (το 2004 κατείχαμε την τέταρτη θέση).
Επίσης, κατέχουμε την 14η θέση σε αφίξεις τουριστών και την 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων
Και φυσικά είμαστε στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας...

Σχόλιο
Έχει μεγάλη πλάκα οι τεμπέληδες και απατεώνες να αποκαλούν τον λαό τεμπέλη και απατεώνα. Ο λαός είναι μια χαρά. Τα ξενόφερτα και ξενοκίνητα κόμματα και αποκόμματα πρέπει να διώξουμε – σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: