Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αντιδράσεις για την ανακατασκευή των 4 εκ ευρώ για το μεγαλύτερο Τζαμί των Βαλκανίων στο Διδυμότειχο


Σάλο έχουν προκαλέσει στο Διδυμότειχο οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν και σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 4 εκατομμύρια ευρώ για να αναστηλώσει το τέμενος Βαγιαζήτ.

Οι αντιδράσεις σ΄ αυτές τις πληροφορίες είναι κάθετα αρνητικές. Κι αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πως σ΄ αυτή την τραγική οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση βρίσκει χρήματα για να αναστηλώσει ένα μουσουλμανικό τέμενος -που θα είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων- σε μία περιοχή που δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι! Λογική η απορία. Μήπως μπορεί κάποιος από τη κυβέρνηση να μας τη λύσει;


Ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης βουλευτής Ξάνθης, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός της ανακατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά της Βαλκανικής χερσονήσου:

«Δεν είμαι εναντίον της αναμόχλευσης του πολιτιστικού παρελθόντος και της ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων. Αντιθέτως, πιστεύω ότι τα έθνη έχουν το πολιτισμό τους και κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει και να λατρεύει το Θεό από την δική του οπτική γωνία.

Όταν, όμως, το πολιτιστικό παρελθόν έχει σκοτεινές πλευρές που η Τουρκία θέλει να λησμονά, όπως τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του ελληνικού έθνους από τον οθωμανικό ζυγό και όλα όσα υπέστη ο ελληνικός λαός εκείνη την εποχή που μια χούφτα κοσμοπολίτες σήμερα θέλουν να τα εξοραίσουν.

Όταν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριος Α. Νταβούτογλου μαζί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κύριο Ερντογάν, επιχειρούν μέσα από τον πολιτισμό να αναβιώσουν τον Νεοοθωμανισμό και να ασκήσουν την εξωτερική πολιτική εις βάρος των γειτονικών χωρών, τότε, κάθε σώφρονα χώρα θα πρέπει να είναι προσεκτική στο να ρίχνει νερό στο μύλο της θεωρίας του «στρατηγικού βάθους» του κ. Νταβούτογλου». Και καταλήγει «Πολύ μάλλον, όταν αυτά τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, τα έχει ανάγκη η χώρα μας, για να καλύψει άλλες τρύπες. Φαίνεται, ότι λεφτά υπάρχουν, μόνον, για εκεί που θέλουν να τα δώσουν».

Πηγή:Onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: