Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η Εκκλησία του Χριστού και το κράτος του διαβόλου.

Αδελφοί, το πρόβλημα, το αληθινό και μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι η οικονομία και το χρήμα. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η δράση του σατανά στην κοσμική πραγματικότητα στην οποία ακόμη ζούμε, έως να έρθει η Δευτέρα παρουσία του Κυρίου μας.


Ο διάβολος, μισάνθρωπος πάντοτε, προσπαθεί να διαβάλει τον Θεό στους ανθρώπους κατηγορώντας τον για όσα κακά ο ίδιος και οι δούλοι του προκαλούν στον κόσμο.

Οι άνθρωποι, ήδη από την ιστορία της Γενέσεως, έπαθαν τα μέγιστα κακά ακούγοντας τον διάβολο. Άλλωστε αυτή είναι η κατάντια του. Να κάνει το κακό διαβάλλοντας και αδικώντας τους αθώους, για να μην νοιώθει την μοναξιά της κακίας του.

Όμως εμείς έχουμε την λύτρωση από τον Θεό. Ο Υιός του Θεού, ο ίδιος ο Θεός, σαρκώθηκε, έγινε αληθινός άνθρωπος, πέρασε ό,τι και εμείς και ακόμα χειρότερα για να σπάσει τις αλυσίδες του διαβόλου για να μας ελευθερώσει.

Και ενώ μας ελευθέρωσε, υπάρχουν ακόμα και σήμερα δυστυχισμένοι ναρκισσιστές που συνεχίζουν να κάνουν το έργο του διαβόλου, του αρχηγού τους, κατηγορώντας τον Θεό για το κακό στον κόσμο. Τον Θεό, που έστειλε τον Υιό του να σταυρωθεί για να ζήσουμε εμείς ελεύθεροι αιώνια μαζί Του στον καινούριο κόσμο της Βασιλείας Του.

Οι σκλάβοι του διαβόλου αγκομαχούν να μας πείσουν να αφήσουμε το Φώς, την Ελευθερία, την Αγάπη , την Αιώνια Ζωή για να καταλήξουμε στα Τάρταρα, όπως το αφεντικό τους και οι ακόλουθοί του.

Προσευχόμαστε να συνέλθουν και να σωθούν.

Επειδή όμως υποκρίνονται ότι λατρεύουν τους θεούς των αρχαίων, να τους υπενθυμίσουμε ότι οι πρόγονοί μας εγκατέλειψαν αυτούς ακριβώς τους Θεούς διότι ήταν δαίμονες του κακού, όργανα του διαβόλου. Φιλόσοφοι και τραγωδοί οίκτιραν την ανθρώπινη ζωή που ήταν παιχνίδι στα χέρια των δαιμόνων.

Τραγικοί, ποιητές και φιλόσοφοι έγιναν θύματα της αδίστακτης θεοκρατίας που δολοφονούσε νόμιμα όποιον αμφισβητούσε την υποταγή στους δαίμονες. Σωκράτης, Αναξαγόρας, Αρίσταρχος, Αισχύλος είναι τα ονόματα μερικών μόνο θυμάτων των δαιμόνων και των οπαδών τους.

Τώρα οι Έλληνες, χάρη στην λυτρωτική θυσία του Υιού του Θεού του Ιησού Χριστού, είναι ελεύθεροι. Όχι όμως όλοι. Η υποταγή στις ξένες ιδεολογίες, η μετατροπή των πολιτών σε οπαδούς κομμάτων ιδρυμένων και χρηματοδοτούμενων από ξένες δυνάμεις, οικονομικές και πολιτικές, οι οπαδοί των δαιμόνων που φέρουν την ψευδή προσωνυμία «αρχαιόφιλοι», «αρχαιολάτρες», «έλληνες εθνικοί (!)» - αποτυχημένοι στην πραγματικότητα αρχαιολόγοι, μασόνοι αρχικών βαθμών, «αριστερίζοντες» νεοταξίτες που επιζητούν την υποταγή των ελλήνων στην νέα τάξη, ουσιαστικά στον διάβολο, κάνουν την δουλειά που τους έχει αναθέσει το αφεντικό τους.

Το έργο το δικό μας είναι να κρατάμε ξύπνιο τον λαό μας και να του εφιστούμε την προσοχή. Είκοσι αιώνες ορθοδόξου χριστιανισμού, είκοσι αιώνες αληθινής μυστηριακής ζωής - όταν οι βουδιστές από μίμηση προς τους χριστιανούς άρχισαν τον ψευδοπνευματισμό τους μόλις τον 8 αιώνα μετά Χριστόν, ενώ οι μουσουλμάνοι μετά τον δέκατο πέμπτο αιώνα - μας δείχνουν τον πνευματικό δρόμο που είναι και θα πρέπει να είναι και ο δρόμος της καθημερινής μας ζωής.

Θυμηθείτε τους μάρτυρες της Εκκλησίας-πάντας τους αγίους. Για τριακόσια χρόνια οι εθνικοί δαιμονολάτρες προσπαθούσαν με διωγμούς, σφαγές και εκτοπίσεις να κάμψουν την πίστη στον αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό, και δεν κατάφεραν τίποτα. Θυμηθείτε τον Ιουλιανό τον παραβάτη, που αν και ανέστειλε το διάταγμα της ανεξιθρησκείας, αν και άρχισε να χτίζει τον ναό των Ιουδαίων στα Ιεροσόλυμα, αν και καταδίωξε και σκότωσε επιφανείς χριστιανούς, εν τούτοις παραδέχθηκε σε γράμμα που έστειλε στον ιερέα της θρησκείας του ότι μόνο οι χριστιανοί επίσκοποι έχουν πίστη και νοιάζονται αληθινά για τους πιστούς.

Θυμηθείτε τους νεομάρτυρες που κράτησαν την πίστη στα χρόνια της οθωμανικής ισλαμικής κατοχής και που χάρη σ’ αυτούς παραμείναμε έλληνες στο γένος και χριστιανοί ορθόδοξοι στην πίστη. Και μην φοβάστε τίποτα. Ο Θεός μας έχει νικήσει αυτόν τον κόσμο τον σκλάβο στον σάπιο δαίμονα. Μείνετε σταθεροί στις παραδόσεις της Εκκλησίας του Χριστού και το Πνεύμα του Θεού θα μας καθοδηγεί, όπως κάνει πάντα για χάρη του Υιού Του, του Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, στους πιστούς του, στον δρόμο προς την Βασιλεία Του.

Αμήν.











Δεν υπάρχουν σχόλια: