Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και οι Ορθόδοξοι Βουλευτές του Λιβάνου: σταματήστε τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, σταματήστε τη σφαγή του λαού του Λιβάνου, σταματήστε να δίνετε όπλα στους φονιάδες αθώων πολιτών!

 

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και οι Ορθόδοξοι Βουλευτές του Λιβάνου: σταματήστε τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ, σταματήστε τη σφαγή του λαού του Λιβάνου, σταματήστε να δίνετε όπλα στους φονιάδες αθώων πολιτών!

Ορθόδοξη Έκκληση στον Λίβανο
«Αφήστε τους ανθρώπους μας να ζήσουν»
Balamand, 10 Οκτωβρίου 2024
Κατόπιν πρόσκλησης του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής των Ελλήνων Ορθοδόξων Ιωάννη Χ και παρουσία των Μητροπολιτών της Αντιοχιανής Έδρας στον Λίβανο, που πραγματοποιήθηκε στις δοξασίες, βουλευτές. για να συζητηθούν τα δύσκολα συνθήκες που περνά ο Λίβανος και η Μέση Ανατολή.
Οι παρευρισκόμενοι κατήγγειλαν τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός εχθρός εναντίον του Λιβάνου και του λαού του, με τις δολοφονίες και τις δολοφονίες αθώων πολιτών, την καταστροφή, τον εκτοπισμό και τη μετανάστευση που τον συνόδευαν, και κάλεσαν τους καλούς και προβληματισμένους σε αυτόν τον κόσμο. ν α εργαστούν για να σταματήσει αυτή τη δολοφονική μηχανή που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους.
Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν όλους τους βουλευτές να εκλέξουν αμέσως για τη Δημοκρατία του Λιβάνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος, έναν Πρόεδρο που θα αποκαταστήσει την κανονικότητα του έργου των θεσμών σε αυτή τη χώρα, η οποία υποφέρει εδώ και χρόνια από μια ασφυκτική οικονομική κρίση. , η σφοδρότητα της οποίας επιδεινώνεται α πό τον σημερινό βάρβαρο πόλεμο.
Οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν άμεση κατάληψη του πυρός, εργάζονται για την εφαρμογή της ειρήνης, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου και εφαρμόζοντας τα διεθνή ψηφίσματα από όλα τα μέρη.
Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν τη Διεθνή Κοινότητα να σταματήσει γρήγορα τη σφαγή στην οποία υφίσταται ο Λιβανέζος λαός και να απλώσει τη βοήθεια στη λιβανέζικη κυβέρνηση, προκειμένου να εδραιωθεί η σταθερότητα στη χώρα και να ανακουφιστούν οι πληγέντες. πλησιάζει ο χειμώνας.
Οι παρευρισκόμενοι εκτίμησαν τον ρόλο του λιβανέζικου στρατού στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας και ευχαρίστησαν τις δυνάμεις ασφαλείας για τις προσπάθειές τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Ευχαρίστησε τις οργανώσεις αρωγής και νοσοκομείων για το ρόλο που διαδραματίζουν στην ανακούφιση της σοβαρότητας της κρίσης που αντιμετωπίζει ο λιβανέζικος λαός και ζήτησε συντονισμένες προσπάθειες για να αγκαλιάσουν τους εκτοπισμένους και να τους παράσχουν τις αξιοπρεπείς ζωές. Τόνισαν τη σημασία της εθνικής ενότητας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.


Οι παρευρισκόμενοι απηύθυναν έκκληση προς τον κόσμο να σταματήσει να τροφοδοτεί το έγκλημα που στοχεύει τον λιβανέζικο λαό αποξηραίνοντας τη ροή των όπλων που σκοτώνουν Λιβανέζους πολίτες.
Οι παρευρισκόμενοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την εδραίωση της ειρήνης στον Λίβανο και να παρέχουν όλες τις προϋποθέσεις μιας αξιοπρεπούς ζωής για τους ανθρώπους του, οι οποίοι αξίζουν μια ασφαλή και ευημερούσα ζωή.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας για Λίβανο: εκφράζουμε οδύνη για καταστροφή Λιβάνου από Ισραήλ και για θύματα και μαρτύριο του Γ Γ της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα!!!!

Η ΥΓ  αυτή είναι η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ορθοδοξίας και μάλιστα της καθ' ύλης αρμόδιας και σε βαθμό Πατριαρχείου αλλά και του Ορθόδοξου πολιτικού κόσμου (Υπουργών, Βουλευτών) που απηύθυνε τη στάση των Ορθόδοξων χριστιανών του Λιβάνου για τα τεκταινόμενα και δραματικές στη χώρα.

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: