Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Είμαστε μια καταταλαιπωρημένη γενιά εκπαιδευτικών, αλλά περήφανη και δυνατή

572238-Teachers-1372898410-272-640x480

Είμαστε μια καταταλαιπωρημένη γενιά αλλά περήφανη και δυνατή.Μόλις πλησιάζαμε τον διορισμό μας με την επετηρίδα, κληθήκαμε να δεχτούμε και να ζήσουμε στον αστερισμό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης…Δεχτήκαμε το παραμύθι ότι για τα παιδιά του Δημόσιου σχολείου θέλουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς, βάλαμε τα κεφάλια κάτω παλαίψαμε και μια και δυο και τρεις φορές στον ΑΣΕΠ, κριθήκαμε και αξιολογηθήκαμε ξανά και ξανά και ξανά,πήγαμε στις βραχονησίδες και όπου αλλού για τα μόρια,δεν έχουμε αφήσει σεμινάριο για σεμινάριο, γεμάτοι αξιοπρέπεια δουλεύουμε φουλ ωράριο, με τον ακατανόμαστο μισθό των 800-900 ευρώ δεχόμενοι την άδικη περικοπή μισθών μεταξύ των δικών μας κλιμακίων ,την άδικη αύξηση ωρών μεταξύ των δικών μας κλιμακίων, το απίστευτο παραμύθι του εννιαίου μισθολογίου,με τις ευλογίες συνδικαλιστικών οργάνων, των αιρετών στις απάνθρωπες μνημονιακές απαιτήσεις …(ας το πιστέψουμε και αυτό). και πρέπει για ακόμα μια φορά να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε να δεχόμαστε την συνέχεια παράλογων ,μικρόψυχων ,παλαιοκομματικώνκαι συνδικαλοπατρόνικων απαιτήσεων………….

.Όχι κύριοι.Τέρμα. Έως εδώ…. ΚΌΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΉ για κατώτατους μισθούς 1000 ευρώ για όλους τους καθηγητές….Ελάφρυνση του ωραρίου για τους νέους καθηγητές. Μέσα και υποδομές στα σχολεία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτά που μάθαμε καλά, ξεπάγωμα του βάλτου που ζούμε όσο αφορά τους βαθμούς μας (με ή χωρίς αξιολόγηση ειλικρινά μας είναι αδιάφορο, αρκεί αυτή να είναι πράγματι αξιολόγηση και όχι έκτρωμα…..). Όσο για τους Διευθυντές και υποδιευθυντές απλά θέλουμε και εμείς τους καλύτερους( Να έχουν προκύψει μετά από αγώνα ,εξετάσεις διαφανείς, πραγματικές γνώσεις διοίκησης, αφού θέλουν τόσο πολύ να εμπλακούν σε αυτήν)….Τέρμα η εποχή της παρεούλας, της κομματικής ταυτότητας, των λόμπυ, της εκκλησίας, των τζακιών, των συνδικαλοπατρόνων και όλων των ανήθικων πρακτικών που πήγαν τον τόπο τόσο πίσω……….ΟΧΙ, δεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ………..Τα πειραματόζωα δεν αντέχουν άλλο.
Eμείς δεν πρέπει να ψηφίσουμε ποτέ κάποιον για Διευθυντή…..Δεν μας αφορά αυτή  η διαδικασία…..Απλά θέλουμε ένα δίκαιο αντικειμενικό σύστημα που απλά να επιλέγει τους καλύτερους για την θέση και την λειτουργία…Πιστέψτε με όταν ο άλλος ξέρει καλά αυτό που κάνει ,η πιθανότητα μιας σωστής, δίκαιης και αποτελεσματικής Διοίκησης θα έρθει ως αυτονόητη, όπως ακριβώς ένας καλός καθηγητής μπαίνει και κάνει απλά καλά την δουλειά του.

Πέτρος Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: