Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

«Πέρα από την Ακρόπολη»: μια έκδοση για τα μοναδικά βυζαντινά μνημεία

Τα βυζαντινά μνημεία της Αττικής αλλά και των γειτονικών σε αυτήν περιοχών παρουσιάζει στους ξένους επισκέπτες της πόλης, το νέο έντυπο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος «Πέρα από την Ακρόπολη-Μνημεία πίστης και πολιτισμού».
Η Αποστολική Διακονία δημιούργησε το πρώτο από μια σειρά εντύπων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και θα προβάλλουν μνημεία πίστης και πολιτισμού από όλη την Ελλάδα.
Ο οδηγός ξεκινάει με το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου προς 

τους Αθηναίους στον Άρειο Πάγο, ενώ στη συνέχεια παρέχει πληροφορίες για τους πιο σημαντικούς Ιερούς Ναούς και Μονές της Αττικής, αλλά και περιοχών που απέχουν λίγη ώρα από την πρωτεύουσα.

Στο τέλος του εντύπου, παρουσιάζονται τα καλύτερα μουσεία της Αθήνας από άποψη επισκεψιμότητας και σπουδαιότητας των εκθεμάτων. Ακόμη, ενημερώνει τους ξένους επισκέπτες σχετικά με την Αποστολική Διακονία και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, αλλά και τον ελληνικό οργανισμό τουρισμού.

Το έντυπο είναι μεταφρασμένο στα Αγγλικά και τα Ρώσικα και διανέμεται δωρεάν, μέσω των ξενοδοχείων της Αττικής καθώς και από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: