Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Ο Επιτάφιος είναι Ένας και συμμετέχουν ”Αι γενεαί πάσαι”..

 

Ο Επιτάφιος είναι η οφειλόμενη επίσημη θριαμβευτική και πολυτίμητη πάνδημη κήδευση και ταφή όπως αρμόζει στο Θεάνθρωπο αφού η Καινοδιαθηκική ταφή Του έγινε με συνοπτικές διαδικασίες ουσιαστικά καταχωνιάστηκε αφού ήταν θανατοποινίτης, κατάδικος και θεωρούνταν μίασμα ..

Αι γενεαί πάσαι …

Ο Επιτάφιος είναι Ένας και συμμετέχουν ”Αι γενεαί πάσαι”..

Εμείς αν και παρακολουθούμε να συμβαίνουν πολλοί επιτάφιοι ο Επιτάφιος ουσιαστικά είναι ένας και στον οποίο συμμετέχουν και τον ακολουθούν λεφούσια μιλιούνια όλες οι γενεές γενεών από καταβολής πρώτης παρουσίας Χριστού.. Αδιάκοπη ροή κόσμου ποτάμια ολόκληρα πλήθους που συρρέουν από παντού διατεταγμένα και με συντονισμό.. Περνούν επίσης ολόκληρα μοναστικά τάγματα μοναχοί και μοναχές είναι εκεί γνωστοί Πατέρες άγιοι όλων των ιστορικών περιόδων απλά ντυμένοι με ράσα και καλυμμαύχια ο γηραιός Άγιος Σπυρίδωνας ο εκφραστικός Άγιος Νεκτάριος ο αυστηροπρεπής Άγιος Νικόλαος ο Βελιμίροβιτς αλλά ως και ο ταπεινός Άγιος Παίσιος αλλά και ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ πολλοί δεσποτάδες απλοί χωρίς άμφια με τα ράσα κι αυτοί…Μια γενεοσύναξη

Το πλήθος συνεχίζει την αδιάλειπτη πορεία του και συχνά διακρίνεται να μεταφέρεται στα χέρια και υπερυψωμένα σε απέριττο επιτάφιο ο Χριστός ντυμένος με αρχιερατική στολή.. Ο Μέγας Αρχιερέας.. Κοσμοσυρροή η πορεία συνεχίζει την ελικοειδή πορεία της.. Σαν παραπόταμοι που συρρέουν στον ίδιο ποταμό αμέτρητοι…

Ενδεικτικό είναι ότι ένας επίσκοπος ή ιερέας επόπτης είναι στη μέση της πορείας με αντίθετη φορά από το ρεύμα κατά μέτωπο και διασχίζει το πλήθος προς αντίθετη κατεύθυνση σαν για να το επιβλέπει.

ω γλυκύ μου έαρ

Και μετά η Μορφή του. νέο αγόρι αμούστακο με απαλά γαλανά μάτια που είναι στραμμένα στον ουρανό αγαπητική στάση προς τον Πατέρα Του.. Είναι πάλλευκο το πρόσωπο του πιο λευκό κι από το χιόνι ένα φωτισμένο διαυγές λευκό, ανθρωπόμορφος αμνός. Είναι η πιο γλυκά Μορφή που μπορεί να δει άνθρωπος είναι όντως το γλυκύ έαρ.. Καμιά εικόνα καμιά περιγραφή δεν μπορεί ν΄ αποδώσει τη γλυκύτητα αυτού του νεανικού Προσώπου με το ελαφρύ μειδίαμα.

Το ”γλυκύ μου έαρ” είναι ένας νεανίας ένα αγόρι ως υπόμνηση ότι είναι ο Γιος ο Υιός του Πατρός…και παράλληλα το ”γλυκύτατόν Τέκνον” της Παναγιάς..

O Χριστός είναι παρών...

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: