Η Γερμανία έκλεισε συμφωνία €50 δισ. με τη Νορβηγία για την παροχή φυσικού αερίου μέχρι το 2039, αλλά στην χώρα μας πολλές ΜΚΟ και πολλά “ελληνικά” κόμματα, μας λένε να μην κάνουμε εξορύξεις
Η Γερμανία έκλεισε συμφωνία €50 δισ. με τη Νορβηγία για την παροχή φυσικού αερίου μέχρι το 2039, αλλά στην χώρα μας πολλές ΜΚΟ και πολλά “ελληνικά” κόμματα, μας λένε να μην κάνουμε εξορύξεις και να μην αναπτύξουμε τα δικά μας τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων με το πρόσχημα «ότι το φυσικό αέριο δήθεν δεν έχει μέλλον».
Οι Γερμανοί ξέρουν πολύ καλά τι έρχεται και ετοιμάζονται για ενεργειακό Αρμαγεδδών
Η νορβηγική Equinor υπέγραψε τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη σύμβαση φυσικού αερίου εδώ και σχεδόν 40 χρόνια την Τρίτη, με μια συμφωνία 50 δισ. ευρώ με τον γερμανικό κρατικό ενεργειακό όμιλο SEFE.
Καθώς οι χώρες της ΕΕ αναζητούν σταθερές προμήθειες για να αντισταθμίσουν την απώλεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Γερμανία κινήθηκε με αστραπιαία βήματα προς την Νορβηγία.
“Η συμφωνία θα εφοδιάσει τη Γερμανία με 129 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου έως το 2039, αρκετά για να καλύψει το ένα τρίτο της βιομηχανικής ζήτησης της χώρας”, δήλωσε στους Financial Times ο Anders Opedal, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Equinor.
“Εξασφαλίσαμε ενεργειακή ασφάλεια για τον βιομηχανικό κόμβο της Ευρώπης και δείξαμε «στενή συνεργασία» μεταξύ Γερμανίας και Νορβηγίας μετά τη διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Μόσχα ως αντίποινα για τις κυρώσεις για την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η συμφωνία θα αντικατοπτρίζει τις τιμές της αγοράς, οι οποίες στην τρέχουσα αξία που φτάνει σε αξία περίπου τα 50 δισ. ευρώ.
Η ξαφνική εξάντληση του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου πέρυσι έκανε τις χώρες της ΕΕ να σπεύδουν να βρουν προμήθειες φυσικού αερίου και να εξασφαλίσουν συμβόλαια με άλλες φιλικές χώρες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει μνημόνια κατανόησης με πολλές χώρες παραγωγής φυσικού αερίου, όπως το Κατάρ και τις ΗΠΑ, προκειμένου να διασφαλίσουν σταθερές ροές.
Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συζητήσουν το επίπεδο των προμηθειών φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα και θα συμφωνήσουν για την παράταση των έκτακτων μέτρων που εισήχθησαν πέρυσι, όπως οι περικοπές στη ζήτηση φυσικού αερίου.
Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson είπε ότι είναι «αναγκαίο» να παραταθούν τα μέτρα «λόγω του γεγονότος ότι παρά το σχετικά καλό ξεκίνημα του χειμώνα η γεωπολιτική κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη».
Ο ίδιος είπε ότι η συμφωνία Γερμανών και Νορβηγών ήταν μέρος της αυξανόμενης ώθησης για μακροπρόθεσμα συμβόλαια φυσικού αερίου από πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ.
Μάλιστα περιβαλλοντικές οργανώσεις (WWF Ελλάς, Greenpeace, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία) αιτήθηκαν από το ΣτΕ την ακύρωση της απόφασης περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία στην περιοχή του Θρακικού πελάγους πλωτής βιομηχανικής μονάδας.
,Greenpeace: Να μην ξεκινήσουν εξορύξεις των ΕΛΠΕ στο Ιόνιο διότι κινδυνεύουν... οι ζιφιοί και τα σταχτοδέλφινα
Πριν μήνες, η γνωστή οργάνωση Greenpeace απαίτησε να σταματήσουν οι έρευνες και να μην γίνουν εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, διότι κινδυνεύουν οι ζιφιοί και τα σταχτοδέλφινα, μαζί με άλλα θηλαστικά.
Καλά όλα αυτά, αλλά με τα υπόλοιπα θηλαστικά που λέγονται Έλληνες πολίτες τι θα γίνει;
Τα τεράστια έσοδα που θα αποκομίσει η χώρα και όλοι όσοι ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο βρίσκοντας δουλειά τι θα γίνει;
Με κεντρικό μήνυμα «ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα», διαμαρτύρονται ειρηνικά απέναντι σε αυτές τις έρευνες σε μία εξαιρετικά σημαντική περιοχή για τις θαλάσσιες χελώνες και τα θαλάσσια θηλαστικά, στον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο διεξάγονται, ενώ στόχο έχουν και την καταγραφή ενδεχόμενων επιπτώσεων στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τις σεισμικές εκρήξεις.
Παλαιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι έρχονται απίστευτες εξελίξεις από ειδικούς της EXXONMOBIL, αφού αποκαλύπτεται στην πράξη, ότι τα αποθέματα των υδρογονανθράκων μας φτάνουν για ολόκληρη την τροφοδοσία της ΕΕ.
Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπης θα ελάμβανε τέλος, αφού οι ανάγκες των χωρών της ΕΕ αναμένονται ότι θα καλύπτονται από τα ελληνικά κοιτάσματα αλλά και αυτά των γειτονικών χωρών.
Σε αυτό το πραγματικό ενδεχόμενο η Ελλάδα θα γίνει ισχυρή οικονομικά και γη της επαγγελίας για τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του πλανήτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου