Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Δήμος Ζυρίχης συνιστά απαγόρευση των όρων «μπαμπάς» και «μαμά»! Έντονες αντιδράσεις. Αντιπρόεδρος των Πράσινων: ”και που πάμε; όχι πια μαμά, όχι πια μπαμπάς. Πρέπει να ξέρουμε να λέμε STOP”. Άλλη βουλευτής: στοχεύουν στη διάλυση των ειδών/φύλων δια της εκπαίδευσης!

 

Ο Δήμος της Ζυρίχης στην Ελβετία συνιστά την απαγόρευση των όρων «μπαμπάς» και «μαμά»..
Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο από το Γραφείο Συμβουλών Γονέων της Ζυρίχης προτρέπει τους γονείς να χρησιμοποιούν γλώσσα ουδέτερη ως προς το φύλο.
 Ακούστηκαν έντονες αντιδράσεις.

Βγείτε από τη Ζυρίχη μαμάδες και μπαμπάδες! Πρέπει τώρα να ονομάζονται «γονείς» (Elternteile) ή «κηδεμόνες» (Betreuungspersonen). Τουλάχιστον αυτό συνιστά ο Δήμος στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο με συμβουλές για γονείς, το οποίο εστιάζει στο θέμα της μη σεξιστικής γλώσσας. Αυτή η πρόταση ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου οι γονείς μιλούν στα παιδιά τους για άλλες οικογένειες, διευκρινίζει το δελτίο. Οι γονείς καλούνται επίσης να «παραμερίσουν τη δική τους κληρονομιά σχετικά με το φύλο και τις ενδυματολογικές προτιμήσεις που προκύπτουν από αυτό για το παιδί».

Σύμφωνα με την Julia Köpfli, υπεύθυνη επικοινωνίας για τις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης, η επιλογή αυτού του θέματος ανταποκρίνεται σε μια ολοένα και πιο παρούσα ανάγκη. Προφανώς, οι ερωτήσεις σχετικά με το φύλο και την εκπαίδευση ανησυχούν ολοένα και περισσότερο τους γονείς. Πολλοί από αυτούς λέγεται ότι επισκέφτηκαν πρόσφατα το συμβουλευτικό κέντρο για να λάβουν διευκρινίσεις για το θέμα.

Ανησυχητικό και εντελώς αποκομμένο από την πραγματικότητα”
Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν από το UDC. Για τη Susanne Brunner, που εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο της πόλης της Ζυρίχης, το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου είναι «ανησυχητικό και εντελώς αποκομμένο από την πραγματικότητα». H τελευταία καταγγέλλει ένα εγχειρίδιο για μια εκπαίδευση που στοχεύει στη διάλυση των ειδών/φύλων. Επιπλέον, θεωρεί ότι η εκπαίδευση είναι ιδιωτική υπόθεση και επομένως ο Δήμος δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτήν. Η εκλεγμένη αξιωματούχος της Ζυρίχης είχε ήδη ξεχωρίσει το 2020 δίνοντας έναν πραγματικό αγώνα ενάντια στη συγγραφή χωρίς αποκλεισμούς.

Αλλά δεν είναι μόνο η σκληρή δεξιά που φαίνεται έκπληκτη από την ομιλία που γίνεται στο ενημερωτικό δελτίο. Ο Michel Matter, εθνικός σύμβουλος της Γενεύης και αντιπρόεδρος των Φιλελεύθερων Πρασίνων, αντέδρασε σθεναρά στο κοινωνικό δίκτυο LinkedIn μοιράζοντας ένα στιγμιότυπο ενός άρθρου σχετικά με το θέμα: «Και πού πάμε?!?!?! Όχι άλλη μαμά, όχι άλλος μπαμπάς;;! Πρέπει να ξέρεις να λες ΣΤΟΠ». Μέσα σε λίγες ώρες, το δημοσίευμα του εκλεγμένου αξιωματούχου προκάλεσε περίπου εκατό σχόλια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπέρ του.20min.ch

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: