Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ΚΑΙ ΚΩ

 

September 18, 2023  Υποστράτηγος Δημήτριος Βόγγολης

Με την μετάβασή μου εις την Ακριτική μας Ψέριμο προκειμένου να τελέσουμε τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου, ένα  Εθνικό έργο που τιμά ιδιαιτέρως το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION και τον Σύλλογο Πολιτών Ψερίμου, όλοι μας βρεθήκαμε προ ενός πλήθους κόσμου που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο που σταμάτησε το 2009.

Σύσσωμη πολιτεία και κάτοικοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρευρέθηκαν στην σεμνή και άκρως Εθνική εκδήλωση.

Το ταξίδι όμως συνεχίστηκε με την επίσκεψή μου στον Πλάτανο του Ιπποκράτη στην ΚΩ, μαζί με τους εκλεκτούς μου φίλους γυρίσαμε γύρο-γύρο όλον τον χώρο και μετά από επισταμένη παρατήρηση, διαπιστώσαμε δυστυχώς την οδυνηρή έλλειψη πινακίδας ότι ο περιφραγμένος πλάτανος είναι αυτός του Ιπποκράτη και ρωτήσαμε έναν μόνιμο κάτοικο, για να λάβουμε την απάντηση «ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Τα πορίσματα δικά σας .!!!!!

Στον ιερόν αυτόν χώρο αν δημιουργείτο ένα Πανεπιστήμιο θα ορκίζονταν όλοι οι Γιατροί του κόσμου υπό την σκιάν του Πλατάνου και το αόρατο βλέμμα του Ιπποκράτη.

Την έκκληση αυτήν την κάνω χρόνια τώρα  στους εκάστοτε Πρωθυπουργούς και Ακαδημαϊκούς.

Και ξαφνικά μου έρχεται στη σκέψη ο Φιλόσοφος ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ.

Στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως ο αείμνηστος φιλόσοφος Δ. Λιαντίνης κατήγγειλε τον πνευματικό νεοπλουτισμό των Νεοελλήνων.

Αυτών που είχαν την ιδέα να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία του Ιερού Χώρου και να τοποθετήσουν  πλακέτα ηρωισμού Σάντα και Γλέζου μια πλακέτα του ΑΙΣΧΟΥΣ, όπως την αποκαλούσε διότι είναι το χαρακτηριστικότερο δείγμα που λέει πως  οι σύγχρονοι Βασιλιάδες είναι χειρότεροι από τους στρατιώτες του Αλέξανδρου του Μακεδόνα.

Και δεν θα συγκρίνουμε την πράξη του Σάντα και του Γλέζου με τον Καραϊσκάκη, τον Μακρυγιάννη με τις πέντε πληγές που έφτιαξε Σύνταγμα και μας ελευθέρωσε, το όνομα του Οδυσσέα Ανδρούτσου που έδωσαν την ζωή τους. 

Στον Ιερό βράχο έβαλαν την πινακίδα του ΑΙΣΧΟΥΣ. Στον Πλάτανο του Ιπποκράτη δεν θα έπρεπε να δεσπόζει μεγαλοπρεπής πινακίδα, που να θυμίζει ΥΓΕΙΑ, ΣΟΦΙΑ και ΙΣΤΟΡΙΑ;

Δημήτρης Βόγγολης

Συντονιστής ΙΗΑ και Διδασκαλείου


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ


International Hellenic Association

Δεν υπάρχουν σχόλια: