Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Τραγωδία στη Φωκίδα: Όταν ο μηχανικός που σκοτώθηκε στα μεταλλεία μιλούσε για την επικινδυνότητα στις στοές

 


Η κοινωνία της Φωκίδας είναι συγκλονισμένη από τον θάνατο του 40χρονου μηχανικού που καταπλακώθηκε από αποκόλληση βράχου στα μεταλλεία κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας- Άμφισσας.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, ο άνδρας εργαζόταν χρόνια στα μεταλλεία της imerys ως μεταλλειολόγος – μηχανικός.

Μάλιστα, είχε συνδέσει την ζωή του με την συγκεκριμένη επιχείρηση και πριν δυο χρόνια στο ντοκιμαντέρ του STAR κεντρικής Ελλάδας ΑΒΑΤΟ είχε μιλήσει στην Λένα Παρασκευά για την δουλειά στις υπόγειες στοές, την επικινδυνότητα, τα μέτρα ασφαλείας, τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο εξόρυξης του βωξίτη.

Επίσης, ο ίδιος είχε μιλήσει για την πολύχρονη επαγγελματική του σταδιοδρομία ως μηχανικού ορυκτών πόρων, μετά από κάλεσμα του Πολυτεχνείου της Κρήτης.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, είχε αναφερθεί στην φοιτητική του σταδιοδρομία, αλλά και στο συνολικό έργο της σχολής που έγινε η αιτία να αγαπήσει το επάγγελμά του.

«Τα τελευταία 11χρονια ασχολούμαι με την εκμετάλλευση βωξίτη στην περιοχή Φθιώτιδα και Φωκίδα αποκλειστικά υπόγεια εκμετάλλευση, υπόγειες στοές. Παράλληλα με αυτό είμαι και υπεύθυνος μηχανικός διάτρησης ανατίναξης ώστε να γίνει η συγκεκριμένη παραγωγή βωξίτη. Από όλο αυτό τι θα ήθελα να μείνει; Αγαπήστε το αντικείμενο, αδράξτε την ευκαιρία που σας δίνει το Πολυτεχνείο και μέρα με την μέρα θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο δημιουργικοί άνθρωποι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: