Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ

 Οι μνήμες ξαναζωντανεύουν. Ήταν περίπου επτά ετών όταν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα. Θυμάται με πόσο θράσσος και απερισκεψία αυτός με την παρέα άλλων πιτσιρικάδων προκαλούσαν με απερισκεψία τους κατακτητές. Θυμάται την πείνα και την πορεία της οικογένειάς του - με τα πόδια - προς τους συγγενείς τους στην Ήπειρο για  να επιβιώσουν. Τους νέους φίλους που έκαναν εκεί. Την σύλληψη των εβραίων, το μεγαλείο του λαού μας να προστατέψει όσους μπορούσε. Τους αδίστακτους τυχοδιώκτες. Τα βάσανα της οικογένειάς του. Κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ. Γιατί όλα αυτά; Τί θέλει τελικά ο άνθρωπος από την ζωή του; 

Στα χρόνια της γερμανοιταλικής κατοχής μιά οικογένεια, για να επιβιώσει, αποφασίζει να κάνει ένα οδοιπορικό γεμάτο κινδύνους και, με τον θάνατο να τους παραμονεύει σε κάθε τους βήμα, εγκαταλείπει το σπιτικό της και την πείνα που μάστιζε τον Πειραιά προσπαθώντας να φτάσει με κάθε τρόπο και μέσον στα Γιάννενα, τον τόπο που φάνταζε σαν η σωτηρία της. 

Αυτά που αντιμετωπίζουν τους φέρνουν πολλές φορές πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο. Η πίστη στον Θεό και η αποφασιστικότητά τους βοηθάνε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ένα βιβλίο σε μορφή e-book  που αξίζει να είναι σε κάθε σπίτι. Για να μην ξεχνάμε.






Κατεβάστε το e-book από εδώ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: