Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ζωντανές συνδέσεις του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει»

 

Οι ζωντανές μεταδόσεις του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2020»

Τώρα, που οι περιορισμοί δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ακροατηρίου, η ζωντανή καθημερινή διαδικτυακή μετάδοση όλων των εκδηλώσεων, μέσα από το κανάλι του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube (αναζήτηση: synodoiporia), θα μας φέρει όλους κοντά, όπου κι αν είμαστε, όποιοι κι αν είμαστε. 

Το LINK της μετάδοσης.

Η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα μεταδώσει διαδικτυακά και μέσω της ιστοσελίδας www.enoriaendrasei.gr, την Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) ξημερώνοντας η Κυριακή Α´ Λουκά, που θα τελεσθεί στο Ναό από τις 21.45 έως τις 0.30.
Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα σε όσους πιστούς δεν δύνανται να εκκλησιαστούν, παρακολουθώντας ευλαβικά από το σπίτι τους, να συμμετέχουν εξ αποστάσεως με την προσευχή τους στα τελούμενα.

Το LINK της μετάδοσης.

«Ενοριακό Αρχονταρίκι» 

«Είμαστε όντως ευαίσθητοι;»  

Συμμετέχουν: Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασἰλειος Τσιμούρης, Θεολόγος, και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, Θεολόγος. 

Το LINK της μετάδοσης.

π. Σπυρίδων Βασιλάκος (1η ομιλία).

Η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Η σταυρική μεταμόρφωση του ανθρώπου».

Το LINK της μετάδοσης.

«Η πραγματική ιστορία του Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας» 

Η περίπτωση της Αγίας Σοφίας συγκεντρώνει όχι μονάχα τον θαυμασμό αλλά και το δέος των ερευνητών ανά τους αιώνες. 

Ο Βαγγέλης Παππάς (Εικαστικός – Συγγραφέας) θα παρουσιάσει  με τρόπο απλό το πνευματικό βάθος της Αγίας Σοφίας μέσα από την ιστορία της, αλλά και την απαράμιλλη αξία των αρχιτεκτονικών της επιτευγμάτων.  Ένα ταξίδι συγκινήσεων και κατάνυξης από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουστινιανού έως την Άλωση της Πόλεως και τις μέρες μας.

Το LINK της μετάδοσης.

Επίσημη έναρξη του Προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…»

Επίσημη έναρξη του κύκλου διαλέξεων  του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς  με θέμα: «Ιστορικές αλήθειες και προβληματισμοί στο κατώφλι της επετείου  των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Αγιασμός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Κεντρική ομιλία  από την Αρχοντία Παπαδοπούλου,  Φιλόλογο – Ιστορικό   – Πρόεδρο της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας.

Το LINK της μετάδοσης.

«Γνωρίζω την ελληνική μου ταυτότητα» (1) 

Σειρά διαλέξεων του εικαστικού – συγγραφέα Βαγγέλη Παππά. 

«Η αποκωδικοποίηση του ελληνικού μύθου» Μέρος 1ο 

Εισαγωγή. Η έννοια του ελληνικού μύθου. Μύθος και τέχνη.  Μύθος και θρησκεία. Μύθος και ιστορία.  Ιδιοτυπίες και η ακτινοβολία του ελληνικού μύθου.

Το LINK της μετάδοσης.

«Ένα τραγούδι όλη η Ελλάδα» Με τον Γιώργο Σαμπαριώτη. 

Συμμετέχουν:  • Φωνή: Γιώργος Σαμπαριώτης • Κιθάρα: Λευτέρης Συμιανάκης • Μπουζούκι – Τζουράς: Λάμπρος Πανταζόπουλος • Ντραμς: Παναγιώτης Τσουκαλάς  • Πιάνο: Μαρία Κάτσαρη.

Το LINK της μετάδοσης.

Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ «Μείναμε σπίτι…» 

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ θα πραγματοποιήσει μουσικοχορευτική παράσταση με θεατρικά δρώμενα σατιρίζοντας την επικαιρότητα. Υπεύθυνος εκδήλωσης: O χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης. 

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τσιλογιάννης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2020» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: