Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο σύντροφος Πάνος Καμμένος

Ναπολέων Λιναρδάτος

Τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως τον ακροδεξιό εταίρο του Τσίπρα. Στην πραγματικότητα ο Πάνος Καμμένος έχει αποδειχθεί ο τέλειος σύμμαχος της άκρας αριστεράς που ουσιαστικά κυβερνά την Ελλάδα μόνη της. Κλασσικό παράδειγμα η περίπτωση του νόμου περί ιθαγένειας που πρόκειται να ψηφισθεί αυτή την εβδομάδα.

Ο κ. Καμμένος έχει μια πολύ μεγάλη δυσκολία, όταν κάτι έχει να κάνει με θέματα εθνικής ασφάλειας ή εθνικής ταυτότητας δεν μπορεί να θέσει στον κυβερνητικό συνεταίρο του κόκκινες γραμμές. Για παράδειγμα όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, ο κ. Καμμένος απλά αποδέχθηκε το γεγονός ως αναπόφευκτο. Έτσι η λαθρομετανάστευση αυξήθηκε τον Ιανουάριο 71%, τον Φεβρουάριο 161%, τον Μάρτιο 476% και το Μάιο 1226%.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στην Βουλή νομοσχέδιο για για το ισλαμικό τέμενος που θέλει να δημιουργήσει, οι Ανελ καταψήφισαν μεν, αλλά και πάλι ο κ. Καμμένος δεν άσκησε βέτο στον συνέταιρο του.

Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να αποφυλακίσει τους τρομοκράτες, εκεί οι ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ‘άσκησαν βέτο, αλλά υπερψήφισαν το ρουσφέτι για τους τρομοκράτες.

Όταν υπήρχε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ παρόλο που ήταν το μικρότερο κόμμα πολλές φορές είχε βάλει βέτο σε θέματα που αφορούσαν τις βασικές αρχές του. Έτσι, έστω και αν η ΝΔ έβρισκε άλλα κόμματα για να περάσει την νομοθεσία της στην Βουλή δεν μπορούσε να το κάνει γιατί το ΠΑΣΟΚ που έδινε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απαιτούσε να υπάρχει συμφωνία των δύο εταίρων σε καίρια θέματα.

Στο θέμα της νομοθεσίας για το θέμα της ιθαγένειας ο κ. Καμμένος δίνει - ξανά - το ελευθέρας στους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσουν όπως θέλουν. Παρεμπιπτόντως, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που δίνει την ελληνική ιθαγένεια σε όποιο παιδί απλά εγγραφεί στην πρώτη δημοτικού αποτελεί το τέλειο μαγνήτη για ακόμα μεγαλύτερα μεταναστευτικά ρεύματα και ουσιαστική δια νομοθεσίας κατάργησης του ελληνικού έθνους. Η προϋπόθεση της εγγραφής στην πρώτη δημοτικού είναι τόσο γελοία και προσχηματική που ούτε καν δεν θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί τυπική. Ο κ Καμμένος αφήνει τον ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετήσει όπως θέλει αφού ξέρει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ.  

Έτσι ενώ στο διαδίκτυο και στις “σοβαρές” αναλύσεις διαβάζουμε ότι ο κ. Καμμένος είναι ένας εθνικιστής και ακροδεξιός στην πραγματικότητα οι “δεξιές” του παρορμήσεις εξαντλούνται σε κάποιες λαϊκιστικές κραυγές προς χάριν της θεατρικής πτυχής της πολιτικής. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από την πιο πασοκοποιημένη έκδοση της μεταπολιτευτικής “δεξιάς”.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες, τους ελεύθερους τρομοκράτες και εγκληματίες, τον ανθελληνικό νόμο ιθαγένειας και όλα σχετικά της ακροαριστερής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα πολυτελή ταξίδια στην Νέα Υόρκη, η υπουργική καρέκλα και οι διορισμοί στους οποίους επιδίδεται με περίσσιο ζήλο. Αυτός είναι ο Πάνος Καμμένος, ένας πασόκος με μπλε γραβάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: