μαθηματα«Θεωρώ την ιστορία φύλακα της αρετής των αξιόλογων ανθρώπων, μάρτυρα της κακίας των πονηρών και ευεργέτη για το ανθρώπινο γένος».Διόδωρος Σικελιώτης
Σε μία πρωτοφανή ως προς το περιεχόμενό της ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ επέκρινε την Ελλάδα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές πρωτοβουλίες». Ο ίδιος χαρακτηρισμός βγαίνει από χείλη δήθεν «προοδευτικών» «πολιτικών» και «ιστορικών», οι οποίοι ανταλλάσοντας… «απόψεις», όπως ακούστηκε από κομματική παράταξη που συμμετέχει στην κυβέρνηση, παρουσιάζουν την ιστορία σαν κάτι το «εθνικιστικό και συντηρητικό».
Σ’ αυτή την κατεύθυνση «κινείται» η επιστολή της «ιστορικού» αλλά και βουλευτή, Μαρίας Ρεπούση, την οποία έφερε στο φως το real.gr του Νίκου Χατζηνικολάου. Η εν λόγω «πολιτικός» ζητάει «προοδευτική» συστράτευση, προκειμένου σε περίπτωση κατάθεσης ενός «αντί-ρατσιστικού» νομοσχεδίου, να αρθεί η «προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου».
Συνήθως δεν ασχολούμαστε με συγκεκριμένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Ωστόσο στο πρόσωπο της κ. Ρεπούση βλέπουμε ένα ολόκληρο «δίκτυο» από «διανοούμενους», «καθηγητές» και «ιστορικούς», οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό βαλθεί να διαστρεβλώσουν την ιστορία των Ελλήνων ειδικά στα μυαλά των νέων ανθρώπων που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας.
Δεν είναι τυχαίο που η τακτική αυτών των ανθρώπων δίνει περιθώρια παρέμβασης σε ένα κράτος που κατηγορείται και από άλλους λαούς για γενοκτονίες, ενώ ακόμα και σήμερα καταπατάει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα εντός συνόρων, διατηρώντας παράλληλα στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο μας. Αυτό τα λέει όλα!
Η «μάζα» του σημερινού πολιτικό-εκπαιδευτικού κατεστημένου στην Ελλάδα χαρακτηρίζει «εθνικιστή», αυτόν τον οποίον καταγγέλλει ή απλά δεν συμφωνεί με τις πρακτικές του, ακριβώς όπως η χούντα ονόμαζε σε αντίστοιχες περιπτώσεις «κομμουνιστή» τον αντιφρονούντα, άσχετα εάν ήταν ή όχι. Σ’ αυτό το λάθος μονοπάτι έχουν παρασυρθεί πολλοί νέοι άνθρωποι, οι οποίοι αποτελούν την νεολαία του συγκεκριμένου καθεστώτος και με ανεξήγητο φανατισμό υποστηρίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη τις «προοδευτικίστικες» θεωρίες.
Ο προοδευτισμός έχει ταυτιστεί σκόπιμα με την άρνηση της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας αλλά και θυσίας στον βωμό της πραγματικής ελευθερίας και όχι της ψευδεπίγραφης της εποχής μας. «Σκότωναν οι Έλληνες σκότωναν και οι Τούρκοι», λένε οι ιδεόπληκτοι «διανοούμενοι». Μα ποιος λαός δεν σκοτώνει για να απελευθερωθεί. Οι ινδιάνοι δεν σκότωναν άραγε «ευρωπαίους», που ήρθαν σαν κατακτητές στα εδάφη τους. Οι Σκωτσέζοι, οι Παλαιστίνιοι; Θα βάλουμε στην ίδια μοίρα κατακτητή και κατακτημένο; Θα μπει στην ίδια ζυγαριά η Ελλάδα με την Τουρκία, της οποίας οι περισσότεροι άρχοντες ήταν απόγονοι γενίτσαρων, δηλαδή ούτε καν Τούρκοι, και το ξανατονίζουμε κατηγορείται και από άλλους λαούς για σφαγές;
Τα επιχειρήματα ενός πραγματικού ιστορικού είναι τόσο απλά, έτσι ώστε να αποκρούσει την προπαγάνδα χωρών που θέλουν να ξεχαστούν τα εγκλήματά τους για να περάσουν τα πολιτικά σχέδιά τους. Όσο όμως στην Ελλάδα υπάρχει το κατεστημένο, που αντί να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την χώρα, αναλώνεται στο να «μπουκώνει» τα μυαλά της κοινής γνώμης, κατόπιν «ντιρεκτίβων» απ’ έξω, με παγκοσμιοποιητικές θεωρίες, η κατάσταση θα γίνεται ακόμα χειρότερη…