Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Να ξαναγεννηθούμε


  Aφού, λοιπόν, ο Iησούς είναι η αλήθεια, να’ αποβάλετε, σε σχέση με τον προηγούμενο τρόπο ζωής σας, τον παλιό εαυτό σας, που φθείρεται κάτω από τις απατηλές επιθυμίες. Kι επιπλέον, να ανανεώνεστε με την ενέργεια του Πνεύματος στον τρόπο σκέψης σας, και να ντυθείτε τον καινούργιο άνθρωπο, που δημιουργήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, με βάση τη δικαιοσύνη και την αγιότητα που πηγάζουν από την αλήθεια.

   Γι’ αυτό ακριβώς, αφού απορρίψετε εντελώς το ψέμα, να μιλάτε ο καθένας σας την αλήθεια με το διπλανό του, καθότι είμαστε μέλη του ίδιου σώματος. 

Mην αμαρτάνετε πάνω στην οργή σας. H δύση του ήλιου να μη σας προλαβαίνει οργισμένους. 

Oύτε να δίνετε αφορμή στο διάβολο. 

Eκείνος που συνήθιζε να κλέβει, ας μην κλέβει πια ποτέ. Aπεναντίας, μάλιστα, ας εργάζεται σκληρά με τα ίδια του τα χέρια κάνοντας μια τίμια εργασία, έτσι που να έχει να μεταδίνει και σε όποιον έχει ανάγκη. 

Kανένας άπρεπος λόγος να μη βγαίνει από το στόμα σας, αλλά μόνο καλός, που να συντελέσει στην κάλυψη μιας ανάγκης, με σκοπό να ωφελήσει εκείνους που ακούνε. 

Kαι μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιο του Θεού, με το οποίο σφραγιστήκατε για την ημέρα της απολύτρωσης. 

Kάθε πικρία και θυμός και οργή και αγενής ομιλία και βλασφημία να εξαλειφτεί από σας, μαζί με κάθε άλλη κακία. 

Nα συμπεριφέρεστε μεταξύ σας με καλοσύνη, με ευσπλαχνία και με συγχωρητικότητα, όπως ακριβώς σας συγχώρησε κι ο Θεός όταν πιστέψατε στο Xριστό. 

προς Εφεσίους επιστολή ΑΠ. Παλύλου 4, 21-32

Δεν υπάρχουν σχόλια: