Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ματαιώνουν στην Γαλάτεια Εορδαίας τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις μετά την εγκύκλιο του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κατά του καρναβαλιού




Η προ λίγων ημερών εγκύκλιος - σημείωμα τουΜητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητου κατά του καρναβαλιού και των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλά και η έντονη κινητικότητα εκπροσώπων της Μητρόπολης το τελευταίο διάστημα, επηρέασαν ως φαίνεται μεγάλο μέρος των κατοίκων τηςΓαλάτειας Εορδαίας, με αποτέλεσμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της συγκεκριμένης τοπικής ενότητας να προχωρήσει στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού στο kozan.gr, δεν επιθυμούν να έρθουν σε "κόντρα" με τη Μητρόπολη, γι’ αυτό και αποφάσισαν την αποχή τους από κάθε είδος καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Δείτε και:-Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Φλωρίνης Θεόκλητου για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο φανατισμος και οι μεσαιωνικες αντιληψεις πετυχαν αλλη μια νικη. Ευτυχως ολα αυτα ακουγονται σα τον επιθανατιο ρογχο μιας θρησκειας του μισους που αργοπεθαινει οσο ο λαος μορφωνεται εκπαιδευεται και ανοιγει το μυαλο του. Περαστικα σας.

ιωαννης είπε...

όποιος αρέσκεται σε πρωτόγονες φιέστες και πεθαμένα σύμβολα σεξισμού δεν έχει παρά να ζει και σαν πρωτόγονος.
οι Έλληνες εδώ και χιλιάδες χρόνια διάλεξαμε την λογική και την αλήθεια.