Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

 Ο Χριστός είνχε ζητήσει από τους μαθυτές του να είναι το φως του κόσμου, δηλαδή με το φωτεινό τους παράδειγμα να μεταδίδουν το φώς της αλήθειας και να βοηθούν τους ανθρώπους, που βρίσκονται στο σκοτάδι της αμαρτίας και της πλάνης.

Το ίδιο ζητάει ο Χριστός όλες τις εποχές, όχι μόνο από τους κληρικούς αλλά και από τους λαϊκούς. Πρέπει να εκπέμπουν φώς, πραγματικό και όχι παραπλανητικό. πολλοί χριστιανοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, γιατί ζουν μέσα στην αμαρτωλή κοινωνία, συμφύρονται με τους ανθρώπους, επηρεάζονται και η ζωή τους δεν είναι φωτεινή. Προφανώς πρόκειται για μιά δικαιολογία. Ο συνειδητός Χριστιανός, χωρίς να γίνεται απόκοσμος, δίνει την μαρτυρία του Χριστού. Όχι τόσο με τα λόγια, τις ηθικολογίες και τις συμβουλές, όσο με τα καλά του έργα. Ταπεινός καθώς είναι αποφεύγει τα πολλά λόγια. Δεν θέλει να πείσει τους γύρω του με επιχειρήματα και ρητορεία. Αφήνει να μιλήσουν τα έργα του, τα οποία είναι πειστικότερα και αφοπλίζουν τους επικριτές ή και πολέμειους της χριστιανικής διδασκαλίας.

Ο Χριστός ζητάει από τους πιστούς να έχουν καλά έργα πρώτα και μετά να διδάσκουν. Αυτό σημαίνει ότι τα λόγια τους θα είναι αξιόπιστα, αφού θα είναι βιωματικά. Είναι σαφής ο λόγος του: "Ός δ'άν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών".

Οι χριστιανοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτήν την σπουδαία αποστολή, που τους ανέθεσε ο Χριστός και να κοπιάζουν καθημερινά, για να είναι ο λύχνος, που θα φωτίζει τους κοσμικούς ανθρώπους και θα τους οδηγεί στην Εκκλησία αλλά και στην πνευματική ζωή, η οποία θα τους χαρίζει γλυκύτατες εμπειρίες.

Πρωτ. Δ.Δ.Τ.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: