Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ

Από ό,τι γνωρίζουμε, αν κάποιος χρωστά οπουδήποτε, ειδοποιείται για το ποσόν του χρέους, το πώς δημιουργήθηκε και τους όρους αποπληρωμής. Εάν το κράτος μας χρωστά στους οποιουσδήποτε, μήπως θα έπρεπε εμείς, που καλούμαστε πάντοτε να πληρώσουμε, να γνωρίσουμε επιτέλους τί είδους υποχρεώσεις έχουμε, προς ποιους, πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι υποχρεώσεις, ποιοί χρεώθηκαν την διαχείριση αυτών των υποχρεώσεων, ποιος είναι υπεύθυνος για τα διάφορα πρόστιμα που ακούμε ότι… χρωστάμε και ποιος εισπράττει τις διάφορες επιχωρηγήσεις, αφού στην τσέπη μας όχι μόνο δεν μπαίνει μία αλλά αντίθετα παράνομα και αντισυνταγματικά, βγαίνει χρήμα; Μήπως τελικά, αν έχουμε δημοκρατία και αν ο πολίτης είναι πάνω και πρώτα από όλα, πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τιμωρηθούν;


Διότι, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, παίρνουμε δάνεια με εξευτελιστικούς όρους, χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία, και – ουσιαστικά, βρισκόμαστε σε «εμπόλεμη κατάσταση» με έναν εχθρό που θέλει να μας κυβερνά και απαιτεί να μην αντιδράμε.

Σήμερα η Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκεται κάτω από διεθνείς κατακτητές (ΔΝΤ και ΣΙΑ). Εκείνο που φοβούνται είναι η ανυπακοή ως αντίδραση του λαού.

Φαντάζεστε να αντιδρούσαν σε όλον τον κόσμο οι λαοί με ανυπακοή στα κελεύσματα υποταγής των αεριτζήδων που για να βγάλουν ακούραστα και ανώδυνα ένα σκασμό χρήματα τρομοκρατούν και υποτάσσουν λαούς χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους υπαλλήλους τους σαν κυβερνήσεις;
 
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
 
Σχόλιο
Ο Λαός απαιτεί να μάθει σε ποιούς, πώς και γιατί χρωστά. Δεν είναι διατεθιμένος να πληρώνει τα κλεμμένα ή την κακοδιαχείριση του οποιουδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: