Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ -Ο ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

ΗΡΑΚΛΗΣ O PLUMPER . . . .


1/26/2010 05:00:00 μμ Αναρτήθηκε από Sir_tonimanak

Ο Ηρακλής ο γνωστός ήρωας της μυθολογίας αν ζούσε σήμερα θα ήταν ένας καταπληκτικός υδραυλικός μηχανικός. Ναι, καλά διαβάσατε!

Τα κατορθώματά του μπήκαν στο «μικροσκόπιο» του καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκου, ο οποίος, αφού μελέτησε τις αναφορές των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άθλοι του παραπέμπουν σε μεγάλα υδραυλικά έργα και στην αναζήτηση μεταλλευμάτων σε πολύ μακρινές περιοχές.

Υδραυλικού περιεχομένου είναι η Λερναία Ύδρα, οι Στυμφαλίδες Όρνιθες, η Κόπρος του Αυγείου, καθώς και πληθώρα αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών έργων. Από την άλλη πλευρά μεταλλευτικού περιεχομένου θεωρεί ο κ. Μαριολάκος ότι είναι τα βόδια του Γηρυόνη που τοποθετούνται στην Ιβηρική Χερσόνησο και τα Μήλα των Εσπερίδων (τα χρυσά μήλα που πρόσφερε η Γαία όταν παντρεύτηκε ο Δίας την Ήρα) .

Από κει και πέρα ο Ηρακλής που ενδιαφερόταν για χρυσάφι συμμετείχε και στο μυθικό ταξίδι του Ιάσονα προς την Κολχίδα, ενώ διέσχισε ποταμούς και ωκεανούς και έφθασε ως την Ωγυγία( ο καθηγητής εκτιμά ότι είναι πιθανόν η Ισλανδία ή η Γροιλανδία, ενώ δεν αποκλείει να πρόκειται για την Αμερική).

star
για περισσότερα: http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2010/01/o-plumper.html#ixzz0dkbjA0QP

Δεν υπάρχουν σχόλια: