Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια

 

Απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια
Απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια© Παρέχεται από: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συναγερμό έχουν προκαλέσει στους κατοίκους της κεντρικής Εύβοιας περιστατικά με απόπειρες αρπαγής ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, δύο περιστατικά έχουν σημειωθεί στο Μαντούδι και ένα τρίτο στο χωριό Τριάδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σημαίνοντας συναγερμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με αφορμή τα περιστατικά, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες.

Οπως αναφέρει ο κ. Ψαθάς, είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη ευαισθησία έναντι τέτοιων περιστάσεων. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, υπογραμμίζει.

Οπως αναφέρει, η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας.

Την πλησίασε ένα γκρι βαν

Προβληματισμό για τις απόπειρες αρπαγής παιδιών εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιάννης Καντζούρας, τονίζοντας πως δεν πρέπει τα παιδιά να τα αφήνουμε πλέον μόνα τους, θέλει μεγάλη προσοχή.

Μιλώντας στο evima.gr, ο κ. Καντζούρας αναφέρθηκε σε όσα γνωρίζει σχετικά με τα περιστατικά. Οπως είπε, το ένα περιστατικό αφορά αγοράκι 7 ετών που την ώρα που πήγαινε σπίτι του, σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και ο οδηγός του έκανε περίεργες ερωτήσεις.

[kath-read-more post="562675285"]

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άλλο περιστατικό αφορά κοριτσάκι 8,5 ετών το οποίο βρισκόταν στον παράδρομο της πλατείας στο Μαντούδι, όπου έχει ζαχαροπλαστείο η γιαγιά της.

Την πλησίασε ένα γκρι βαν και της μίλησε ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών, με το κοριτσάκι να φεύγει γρήγορα. Το αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου ερευνά την υπόθεση, είπε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου.

Σημειώνεται πως το τρίτο περιστατικό αφορά ένα κοριτσάκι 12 ετών από την Τριάδα.

Πηγή: evima.gr

Απόπειρες αρπαγής παιδιών στην Εύβοια (msn.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: