Θα το ξαναπώ άλλη μία φορά. Οι διαβουλεύσεις των «μεγάλων» έχουν αφήσει τεράστια περιθώρια, προκειμένου ν’ αλλάξει αυτή η σκανδαλώδης οικονομική πολιτική εντός συνόρων.Ανάπτυξη σημαίνει ότι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοίγουν και δίνουν θέσεις εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας και ενισχύεται το εμπόριο.
Όσο κλείνουν οι επιχειρήσεις καταρρέουν μαζί τους και τα τελευταία έσοδα του Δημοσίου. Έτσι θ’ αναγκαστούν οι κυβερνώντες ν’ απολύσουν πράγματι τους μισούς υπαλλήλους και την «νύφη» αναμένεται να πληρώσουν οι μη έχοντες σχέσεις με κόμματα και βουλευτές. Μοναδική δικλείδα ασφάλειας τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα είναι η ενίσχυση και ο επαναπροσδιορισμός της παραγωγής.
Η παραγωγή θα συνεισφέρει έσοδα στο κράτος, το οποίο επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, να καθορίσει χαμηλό φορολογικό συντελεστή για όλους και να καταργήσει τα απαράδεκτα τεκμαρτά. Οι εντολές έρχονται απ’ έξω, αλλά πρέπει να τις αρνηθούμε, αφού οι συγκυρίες το επιτρέπουν. Είναι τόσο δύσκολο να σηκώσει κανείς κεφάλι, όταν οι ντιρεκτίβες λένε, πως πρέπει να φορολογούνται ακόμα και τα «κοτέτσια», τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, η πατρική περιουσία ή μήπως και τα κατσάβραχα;
Η μόνη αντίσταση στην προγραμματισμένη ισοπέδωση είναι η προγραμματισμένη παραγωγή. Γι’ αυτό δημιουργούνται «ψεύτικες» ανάγκες και πληθώρα προβλημάτων, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο ελεύθερης σκέψης και προβληματισμού. Εκτός αν μερικοί είναι έτοιμοι να δεχθούν ακόμα και τις κρεατόμαζες των πολυεθνικών, που ετοιμάζονται με αφορμή το πανευρωπαϊκό σκάνδαλο για το αλογίσιο κρέας. Τότε παραδίνομαι!
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Από τα έξοδα των επιχειρήσεων τονώνεται η αγορά και λαμβάνει έσοδα το κράτος μέσω των φόρων. Η παράλογη φορολογία όμως έχει αναγκάσει πολλούς επιχειρηματίες να κλείσουν το «μαγαζί» τους, αφού τα κέρδη είναι μηδαμινά.
Η ανάπτυξη θα ξεκινήσει, εφόσον καθιερωθεί χαμηλός ενιαίος φορολογικός συντελεστής, ώστε να ανταγωνιστούμε τις γείτονες χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία). Όλες οι γειτονικές χώρες μειώνοντας τους φόρους μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε αντίθεση με την Ελλάδα που εμμένει στο σημερινό παράλογο φορολογικό σύστημα σοβιετικού τύπου.
Ρίξτε τους φόρους, απελευθερώστε το εμπορικό δαιμόνιο του Έλληνα, ενισχύστε την ιδιωτική πρωτοβουλία με περισσότερα κίνητρα και θα δημιουργηθούν σε χρόνο dt θέσεις εργασίας για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Σε αντίθετη περίπτωση ο ιδιωτικός τομέας θα καταρρεύσει πλήρως, κάτι που θα επιφέρει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω αδυναμίας μισθοδοσίας από το κράτος.
Πάντως οι επόμενες μέρες θα έχουν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού στην κυβέρνηση θα συζητηθούν πολλά και διάφορα θέματα. Ελπίζω να ληφθεί σοβαρά υπόψη η παραδοχή του ΔΝΤ, ότι η μέχρι σήμερα πολιτική ήταν λάθος! Χρειάζονται προσωπικότητες που θα οδηγήσουν την χώρα στην όποια ανάκαμψη…
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου