Posted on 3 Ιουνίου, 2022
σ.σ. Ο γονείς θα μείνουν χωρίς απαντήσεις μέχρι να έλθει τούμπα το σύστημα.
Η «ξαφνικίτιδα» εξελίσσεται στην ασθένεια της χρονιάς
Κάτι συμβαίνει φέτος στην Ελλάδα με ξαφνικούς θανάτους παιδιών και εφήβων καθώς μέσα σε πέντες μήνες (ο έκτος μήνας για την ακρίβεια τώρα ξεκίνησε) έχουν φτάσει τους 138!
Εάν αναλογιστούμε ότι πέρσι ήταν 43 οι θάνατοι και πρόπερσι 37 και ότι ακόμα έχουμε να διανύσουμε μισό έτος, τότε κάτι ανησυχητικό συμβαίνει και πρέπει να εξιχνιαστεί.
Η διαφορά με τα δύο προηγούμενα έτη είναι οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 σε παιδιά και εφήβους κατόπιν τρομοκρατήσεως των γονέων από τηλεόραση και «ειδικούς».
Συνεπώς θα πρέπει να απαντηθεί ξεκάθαρα πόσα παιδιά είχαν εμβολιαστεί και αν είχαν παθολογικά προβλήματα στο παρελθόν. Γιατί αν βρεθεί υψηλό ποσοστό εμβολιασμών χωρίς άλλα προβλήματα υγείας τότε υπάρχει θέμα.
Συγκεκριμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το 2020 κατέληξαν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων και το 2021 άλλα 37 παιδιά.
37 παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων είχαν καταλήξει το 2020 και 43 το 2021.
Συνολικά, λοιπόν, το 2020 χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ενώ το 2021 80 παιδιά.
Αυτό το έτος έχουν καταλήξει 138 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0 έως 19 χρόνων, με τα περισσότερα να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-4 χρόνων (82 θάνατοι).
Στην ομάδα 5-9 χρόνων καταγράφονται 12 απώλειες, άλλες 11 σε παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων και 33 στην ομάδα των εφήβων 15-19 χρόνων.
Σημειώνεται ότι ένα μήνα πριν ένα τρίχρονο κοριτσάκι πέθανε στο «Ιπποκράτειο» με τους γονείς μάλιστα να καταθέτουν μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.
Λίγες ημέρες μετά ένα 7χρονο αγόρι, πάλι στη Θεσσαλονίκη, διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» με σπασμούς, υψηλό πυρετό, ταχύπνοια και υπέρπνοια.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί πέθανε στα εξωτερικά ιατρεία και δεν πρόλαβε να νοσηλευτεί και αργότερα αποκαλύφτηκε πως το παιδί ήταν εμβολιασμένο κατά της Covid-19.
16χρονο αγόρι από την Ρόδο πέθανε από υψηλό πυρετό στο Νοσοκομείο Παίδων πριν μία εβδομάδα.
16χρονος ποδοσφαιριστής των υποδομών του Παναιτωλικού νοσηλεύεται με οξεία μυοκαρδίτιδα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και είναι και αυτός εμβολιασμένος.
Χτες ένα 12χρονο κορίτσι πάλι στη Θεσσαλονίκη πέθανε στον ύπνο της το οποίο είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19.
Ο πατέρας μιλάει για ένα υγιέστατο παιδί, που έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις, ενώ σημειώνει ότι πριν από τρεις μήνες το κορίτσι είχε επισκεφθεί καρδιολόγο.
Η ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε τη νεκροψία αναφέρει την ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.
Η ίδια αναφέρει ότι από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα προκύψουν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος.
«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.
Πηγή pronews
Ανησυχία: Αιφνίδιοι και ανεξήγητοι θάνατοι παιδιών-Γονείς χωρίς απαντήσεις!
Όταν ένα παιδί οδηγείται στο νοσοκομείο και ύστερα από λίγες ώρες ή μέρες επιλαμβάνονται οι ιατροδικαστές, τότε κάτι βαθιά ανησυχητικό συμβαίνει.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν πεθάνει ανεξήγητα πέντε παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.
Όταν γονείς, χάνουν τα παιδιά τους ανεξήγητα, χωρίς πολλές φορές να τους λένε οι γιατροί τα αίτια του θανάτου, ίσως και επειδή είναι ασαφή και δυσδιάκριτα, τότε ο συναγερμός πρέπει να χτυπήσει.
Θάνατοι υπήρχαν. Ποτέ όμως τόσο πολλοί.
Τα στατιστικά που τρομάζουν
Χάθηκαν 138 παιδιά σε έξι μήνες
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι το 2020 πέθαναν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων και το 2021 άλλα 37 παιδιά.
37 παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων είχαν καταλήξει το 2020 και 43 το 2021.
Συνολικά, λοιπόν, το 2020 χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ενώ το 2021 80 παιδιά.
Αυτό το έτος έχουν πεθάνει 138 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0 έως 19 χρόνων, με τα περισσότερα να ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 0-4 χρόνων (82 θάνατοι).
Στην ομάδα 5-9 χρόνων καταγράφονται 12 απώλειες, άλλες 11 σε παιδιά ηλικίας 10-14 χρόνων και 33 στην ομάδα των εφήβων 15-19 χρόνων.
Συντετριμμένοι
Υπενθυμίζεται ότι μετά το Πάσχα κατέληξαν δύο παιδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα 3χρονο κοριτσάκι και ένα 7χρονο αγόρι, στις αρχές Μαϊου βρέθηκε νεκρή στην Πάτρα στο σπίτι από τη μητέρα της μία 12χρονη, στη συνέχεια έχασε τη ζωή του νοσηλευόμενος στο Παίδων ένας 16χρονος από τη Ρόδο και χθες κατέληξε μια 12χρονη στη Θεσσαλονίκη.
Πέντε θάνατοι παιδιών ηλικίας 3 έως 16 χρόνων που έχουν βυθίσει στο θρήνο τις οικογένειές τους, που γεννούν ερωτήματα και αγωνία σε όλους τους γονείς και απασχολούν τους επιστήμονες. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της πλήρους ιατροδικαστικής έρευνας η οποία ελπίζεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου των άτυχων παιδιών.
Η 12χρονη Δήμητρα
Ένα μήνα μετά τον θάνατο της μικρής Κατερίνας, χάθηκε η 12χρονη Δήμητρα. Ένα παιδί που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και που το τελευταίο διάστημα έδειχνε καλά.
Η μαθήτρια της 6ης Δημοτικού πέθανε στον ύπνο της. Οι προσπάθειες ανάνηψης στο διαμέρισμα δεν απέδωσαν κι οι γιατροί στο νοσοκομείο, διαπίστωσαν τον θάνατό της.
Η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης Λήδα Κοβάτση που ολοκλήρωσε τη νεκροψία αναφέρει την ανακοπή καρδιάς, αλλά δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.
«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πως προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής.
Ο 16χρονος στη Ρόδο
Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει και η οικογένεια του 16χρονου Λευτέρη στη Ρόδο. Ενός παιδιού που υπέκυψε στο νοσοκομείο του νησιού, μετά από υψηλό πυρετό που εμφάνισε.
Στην υπόθεση έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του νησιού, καθώς ο πατέρας του άτυχου μαθητή καταγγέλλει πως οι γιατροί αδιαφόρησαν.
Ο άτυχος Λευτέρης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε μικρή ηλικία, αλλά όπως μας λέει ο πατέρας του, οι γιατροί δεν συγκινήθηκαν από το ιστορικό του.
Του έδωσαν εξιτήριο με αντιπυρετικά για το σπίτι, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Η 3χρονη Κατερίνα
Αναπάντητα ερωτήματα και πίσω από τον θάνατο της 3χρονης Κατερίνας, που εισήχθη παραμονές του Πάσχα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό.
Μετά από 11 μέρες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο, η μικρή Κατερίνα μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε.
Κοινή συνισταμένη πίσω από τους 5 τελευταίους θανάτους παιδιών, το ότι οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια και περιμένουν απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις.
Πηγή alfavita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου