Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Θέλουν να επαναλάβουν το "πείραμα" της Κύπρου στην Θράκη.

Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Posted in http://www.burasibatitrakya.com/ on Αυγούστου 21, 2010 by Plast
Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί  20-8-2010
Στο Μεγάλο Δέρειο συνεχίστηκε η παράθεση του παραδοσιακού Ιφτάρ (δείπνο μετά την ολοήμερη νηστεία τον μήνα του Ραμαζανιού)


Πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 19 Αυγούστου στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του δήμου Ορφέα περιοχής Έβρου το συνεχιζόμενος για χρόνια έθιμο του ιφτάρ. Στο ιφτάρ που διοργανώθηκε από τον κόσμο του χωριού στην αυλή του σχολείου, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου Σέτσεκ Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλιτσαβούς, ο πρόεδορς του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο δήμαρχος Αρριανών Μεχμέτ Χαλίτ και εκατοντάδες ομογενείς από τα γύρω χωριά. Στους συμμετέχοντες στο ιφτάρ προσφέρθηκε σούπα, μπιζέλια με κρέας, πιλάφι με κρέας, φασόλια, σαλάτα, χαλβά των ηρώων, , χουρμάδες και αριάνι. Μετά την προσευχή υπήρξε κύρηγμα από τον θεολόγο που έστειλε το υπουργείο Θρησκειών της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στο οργανωθέν ιφτάρ, ήταν σαν μια απάντηση σε όλα τα περιστατικά που έγιναν τα περασμένα χρόνια στο Μεγάλο Δέρειο.
Σχόλιο : Όπως φαίνεται από την τελευταία πρόταση, θα την θυμούνται για χρόνια την Χαρά Νικοπούλου. Ας όψονται οι εκάστοτε πολιτικοί της προιστάμενοι που η κοπέλα έφυγε. Με προεξάρχουσα φυσικά την κυρία Diamadopoulou του Jeffry.
πηγή

Σχόλιο
Χαίρονται οι τουρκοπροσκυνημένοι του Μεγάλου Δερείου. Λυπούνται οι Ελεύθεροι Έλληνες κάτοικοί του. Ο λόγος, η απομάκρυνση της Χαράς Νικοπούλου, της ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ. Αλλά, θέλουν δεν θέλουν, τα υπολείμματα της οθωμανικής κατοχής θα εξαλειφθούν, οι αλλοδαποί και αλλοδαπόμυαλοι των κυβερνήσεων θα εξαφανισθούν και στην χώρα αυτή, την χώρα μας, στο σπίτι μας, θα κάνουμε κουμάντο πάλι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: