Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ερώτηση εργασίας προς τις διάνοιες της κυβέρνησης (λέμε τώρα).

Γράφει ο JZ

Σκίζετε τα ρουχα σας (μαζί με τους δημοσιογράφους που σκίζουν τα στριγκάκια τους), για την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας. Όταν λέτε “απελευθέρωση”; Είναι σκλαβωμένη; Δέσμια; Μιλάτε σα να πρόκειται για ένα νέο Εικοσιένα ενώ είναι ένα ακόμα από τα γνωστά τερτύπια που μόνο εισπράκτορες τοκογλύφων έχουν στο νου τους (όσο διαθέτουν).

Λοιπόν, η ενέργεια στην Ελλάδα προέρχεται από δύο πηγές, το λιγνίτη και τα ποτάμια. Και οι δύο αυτές πηγές είναι δημόσια περιουσία και ανοίκουν σε όλους, έναν προς ένα σε μας, τους έλληνες πολίτες. Είναι το δημόσιο κεφάλαιό μας και μιλάμε για πραγματικό κεφάλαιο που μετριέται σε τόνους και λίτρα και κατόπιν μετασχηματίσεται σε ηλεκτρισμό. Τα εργοστάσια παραγωγής επίσης είναι ιδιοκτησία των ελλήνων καθώς ο επενδυτής ήταν και είναι το πορτοφώλι του, πληρωμένα από γενεές δεκατέσσερις και ενίοτε μαι αίμα.

Αφού το ξεκαθαρίσαμε το ιδιοκτησιακό, θέλουμε να μάθουμε τι θέλετε να πουλήσετε. Τα ποτάμια; Την Πτολεμαϊδα με το υπέδαφός της; Τον Αλιάκμονα; Τη Μεγαλόπολη; Το Μόρνο; Μη πειτέ όχι, γυαλίζει το μάτι σας! Αν μπορούσατε θα πουλούσατε και την Ακρόπολη μάρμαρο προς μάρμαρο.

Λοιπόν, ποτάμια δεν πωλούνται, το λιγνιτοφόρο έδαφος δεν πωλείται, κι αν ακόμα ο θίασος κυβέρνηση κάνει την αποκοτιά, ας ξέρει ο αγοραστής πως η πώληση ερήμην του ιδιοκτήτη είναι άκυρη, αλλά και ανθυγιεινή ενίοτε.

αντεγράφη από εδώ

σχόλιο

Τα σπίτια, τα κότερα, τις καταθέσεις τους να … απελευθερώσουν πρώτα. Γιατί αυτοί, όπως το πάνε, θα «απελευθερώσουν» και τα σπίτια μας, όπως την πατρίδα μας, και θα μπουκάρει ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Να τα «απαλλοτριώσουμε» και να τα "απελευθερώσουμε" όλα, να γίνουμε όλοι μια ωραία … «ατμόσφαιρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: