Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

«Αφαιρέστε αυτά που μας χρωστάτε από αυτά που σας χρωστάμε...»

Στις 16-12-2009 υπό τον τίτλο  γράφαμε: "να πληρώσουν επιτέλους οι Γερμανοί"
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009


Η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΕ εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα υποστηρίζοντας τα αιτήματα του «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα» και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει και να διεκδικήσει: Την επιστροφή του κατοχικού δανείου που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την χώρα μας να της παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Τις γερμανικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα ναζιστικά στρατεύματα στην υποδομή της χώρας μας.

Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων περίπου εκατό ολοκαυτωμάτων πόλεων και χωριών, αλλά και γενικότερα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ επισημαίνει πως παιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει τέλος στην εγκληματική τακτική της ανοχής στην απαράδεκτη γερμανική τακτική της αυτοεξαίρεσής της από τους διεθνείς κανόνες που διέπουν τα εγκλήματα πολέμου, καθώς και να προχωρήσει στην κατάργηση του άρθρου 923 του Κ.Πολ.Δ. που αναφέρει: «αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού Δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης».

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_6958.html

Σχόλιο.

Τόσα μάρκα έδωσαν οι γερμανοί στα ...ελληνικά κόμματα για να γίνεται το δικό τους. Είναι δυνατόν να ζητάμε τις αποζημιώσεις;

Ναί, είναι και μπορούμε όχι μόνο να τις διεκδικήσουμε αλλά και να τις πάρουμε. Αρκεί να πάνε προς το συμφέρον του λαού καί όχι στις τσέπες των κομματογλυφτών όπως τα χρήματα του σχεδίου Μάρσαλ.


Σήμερα απαντούν οι αντιστασιακοί



Τουλάχιστον 10,6 δισ. δολάρια οι οφειλόμενες προς την Ελλάδα αποζημιώσεις. Ζήτημα επανορθώσεων από τη Γερμανία εγείρουν οι Έλληνες αντιστασιακοί.

Να καταβάλει η Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) ζητούν από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λεωνίδας Κύρκος.

Απαράδεκτες και αλαζονικές χαρακτήρισαν σήμερα 66 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι “εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων”, με αφορμή την κακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Οι αντιστασιακοί δέχονται ότι οι απόψεις του Γερμανού υπουργού μπορεί να πηγάζουν από την αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, υπενθυμίζουν, ωστόσο ότι “ εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια η Γερμανία αρνείται να καταβάλλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).

“Συνιστούμε στον κ. Σόιμπλε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία”, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αντιστασιακοί.

 http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/blog-post_392.html

 Σχόλιον
Επικροτούμε την απάντηση και ελπίζουμε να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση η... υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: