Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι παιδεραστές και η Προφυλάκιση

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009



Να μας κάνετε την χάρη κ. Καστανίδη,


πρόκειται να περάσετε, ή περάσατε μια τροπολογία ή νομική ρύθμιση για την Προσωρινή κράτηση, την παλιά προφυλάκιση. Με τα ελάχιστα που γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε προσωρινή κράτηση είναι η δέσμευση του υπόδικου για ορισμένους λόγους. Κρατείται ο υπόδικος μέχρι να γίνει η δίκη, όταν υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει την τέλεση του αδικήματος για το οποίο διώκεται, ή κρατείται για να μη εξαφανιστεί και να μπορέσει να διευκολύνει την προανάκριση και δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο, αλλά κυρίως γι αυτούς. Η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται μόνο όταν υπάρχει κατηγορία για κακούργημα και δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες. Αν μέσα σε 18 μήνες δεν δικαστεί, τότε ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και αυτό γίνεται διότι σε κανένα δεν πρέπει να επιβάλλεται ποινή χωρίς να δικαστεί. Εξ αιτίας αυτού του τελευταίου όρου, που είναι βασικός για τα δικαιώματα του ανθρώπου, που μάτωσαν λαοί μέχρι να τα κατακτήσουν, είχαμε το αποτέλεσμα να απελευθερωθούν οι παιδόφιλοι του Ίλιου, επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν πρόκαμε μέσα σε ενάμιση χρόνο να τους οδηγήσει στο ακροατήριο.

Επειδή γέμισαν οι φυλακές, ο κ. Καστανίδης αποφάσισε ότι πρέπει να τις αποσυμφορήσει . Για να το πετύχει αυτό, επιδιώκει ή επέτυχε την μείωση των λόγων, των αιτιών προσωρινής κράτησης των υπόδικων. Συγκεκριμένα εξαιρούνται τα μικρά κακουργήματα από την διαδικασία, από τον θεσμό της προσωρινής κράτησης. Δηλαδή, όσα εγκλήματα, κακουργήματα, προβλέπουν ποινή μέχρι 10 χρόνια, εξαιρούνται του θεσμού της Προσωρινής Κράτησης. Και μάλιστα, ακόμη και αν έχει κάποιος καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα, αν δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση τότε δεν προφυλακίζεται.

Για παράδειγμα, αν συλληφθεί κάποιος για το κακούργημα της αποπλάνησης ανηλίκου, ακόμη και αν έχει καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα πρωτοδίκως, τότε δεν προφυλακίζεται.

Σκεφτείτε, ο συλληφθείς και καταδικασθείς παιδεραστής που του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης για 6 χρόνια και άσκησε έφεση και εκκρεμεί η έφεση του και κυκλοφορεί ελεύθερος και ξαναεκτελέσει το ίδιο αδίκημα και συλληφθεί ξανά, μέχρι να δικαστεί θα είναι ελεύθερος, θα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το χαμομηλάκι, ποτέ δεν υποστήριξε την επιβολή της θανατικής ποινής για τους καταδικασθέντες παιδόφιλους, παιδεραστές. Το χαμομηλάκι εκείνο που ζητάει συνεχώς είναι η προστασία των παιδιών και η παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών κατά του παιδιού.

Κύριε Υπουργέ, ό,τι τροποποιήσεις, ρυθμίσεις, τροπολογίες ή μεταρρυθμίσεις και να κάνετε, οι εγκληματίες κατά της παιδικής σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ακεραιότητας πρέπει να εξαιρεθούν από τα ελαφρυντικά μέτρα.

Δεν νοείται οι εγκληματίες του Ίλιου να αφήνονται ελεύθεροι επειδή δεν πρόλαβε η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Πρέπει να εξαιρεθούν λοιπόν, κύριε υπουργέ της Δικαιοσύνης οι εγκληματίες, οι υπόδικοι, οι κατηγορούμενοι για αδικήματα κατά του παιδιού από πάσης φύσεως ελαφρυντικές ρυθμίσεις. Ακόμη να εξαιρεθούν και από το όριο του 18μηνου. Ακόμη και αν δεν πρόκανε το δικαστήριο να τους δικάσει, δεν μπορεί να αφήνονται ελεύθεροι αυτοί οι υπόδικοι. Θεσπίστε υποχρεωτική δίκη προ της παρέλευσης του 18μήνου, ανεξάρτητα αν ζήτησαν αναβολές, ανεξάρτητα αν δεν υπάρχει μέρα να τους δικάσουν. Τον 17ο μήνα της προφυλάκισης τους να αρχίζει η δίκη έτσι κι αλλιώς και να παύει αυτόματα η μέτρηση του 18μηνου.

Και μη διανοείστε να αφήνετε μη προφυλακιστέους τους παιδόφιλους με απόφαση ενός (1) φτωχού ανακριτή.

To χαμομηλάκι

http://hamomilaki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: