Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - Σημίτη ανέβασε στο 108,5 % το έλλειμμα, ενώ στην νεοδημοκρατική τετραετία μειώθηκε κατά 10% περίπου.


Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι επί χούντας είχαμε πολύ μικρό έλλειμμα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία,

1974 22,5% του ΑΕΠ

1981 31,2% του ΑΕΠ

1987 56,1% του ΑΕΠ

1990 80,7% του ΑΕΠ

1993 111,6% του ΑΕΠ

2004 108,5% του ΑΕΠ

2008 97,16% του ΑΕΠ

Πηγή: Επίσημα Στατιστικά Δελτία Τράπεζας της Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/#ixzz0Zc1uFhDh



Σχόλιο


Σχετικά με το έλλειμμα φυσικά παίζουν ρόλο και οι ραγιάδικες πολιτικές όλων των κομμάτων και όλων των φασμάτων. Παράδειγμα: Η πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική ΧΡΩΠΕΙ τα φάρμακα που κατασκεύαζε και οι χρωστικές (η πρώτη που κατασκεύασε μπογιά να βάφει πάνω σε σκουριά) ήταν από τα καλύτερα του κόσμου, αλλά σε μισή τιμή. Οι φαρμακοποιοί και οι εισαγωγείς απέφευγαν τα προϊόντα της ΧΡΩΠΕΙ διότι τα ξένα αντίστοιχα – και όχι τόσο επιτυχημένα – προϊόντα των ξένων εταιριών (βλέπε BAYER) ήταν πιο ακριβά και άφηναν μεγαλύτερο κέρδος. Καμία προστασία του … ελληνικού κράτους προς την ελληνική αυτή βιομηχανία, η οποία φυσικά έκλεισε.


Άλλο παράδειγμα η ΙΖΟΛΑ. Η ελληνική αυτή εταιρία κατασκεύαζε ηλεκτρικές συσκευές. Τα μοντέλα της ήταν τα καλύτερα του κόσμου. Και σήμερα ακόμη λειτουργούν στην καρδιά της SIEMENS στην Γερμανία και στις βορειοευρωπαϊκές χώρες. Με την λογική του λαδώματος η SIEMENS επέβαλε στις ελληνικές κυβερνήσεις την σταδιακή απαξίωση της ΙΖΟΛΑ και το τελικό κλείσιμό της.


Να θυμίσω το διαφορικό χωρίς γρανάζια, μια εφεύρεση που… πουλήθηκε σε ξένη εταιρία και έκτοτε εξαφανίστηκε, την κατασκευή φορτηγών με ελληνικής τεχνοτροπίας μηχανές που βραβεύτηκαν σε έκθεση στην Γερμανία, τους κάθετους άξονες μετάδοσης κίνησης για στρατιωτικά και πυροσβεστικά οχήματα και τόσα άλλα που αν έμεναν στην Ελλάδα, και αν φυσικά είχαμε έλληνες πολιτικούς αντί για πλασιέ ξένων συμφερόντων, η Ελλάδα θα ήταν ένας οικονομικός παράδεισος με αυτάρκεια σε όλα τα αγαθά και -φυσικά- δεν θα υπήρχε έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: