Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οικονομια και λαθρομετανάστες - οι καημένοι ζητιάνοι


Μεγάλη βελτίωση της οικονομίας θα έχει η Ελλάδα με τους αλλοδαπούς, μας βεβαίωναν μέχρι το 2004 οι κυβερνώντες. Και είχαν δίκιο. Τεράστια ποσά μπήκαν στις τσέπες των κάθε είδους εργολάβων από τα δάνεια για τα Ολυμπιακά έργα και τα κάθε είδους έργα οδοποιίας.
Είναι άλλωστε γνωστό πως τα δάνεια που δίνονταν στην Ελλάδα για ανάπτυξη, καθώς και οι χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. είχαν μεν σαν όρο την βιομηχανική, βιοτεχνική, αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη αλλά στην πραγματικότητα είχαν στόχο την ανάπτυξη των ιδιωτικών καταθέσεων.
Στο πανηγύρι αυτό εντάσσονται και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι αφού εισήλθαν με το έτσι θέλω στην χώρα, επιδίδονται είτε σε κάθε είδους έγκλημα είτε στην επαιτεία. Θα ήταν παράλογο να μην δημιουργηθούν και ανάλογες «εταιρίες επαιτών» για να μην αναφέρουμε τον όρο «νταβατζήδες» γύρω από το αυτό το προσοδοφόρο επάγγελμα». Και όμως, τόσο πολύ έχει προχωρήσει η διαφθορά στην χώρα, αφού από άμβωνος ιερέας των Αθηνών κατήγγειλε ότι οι ζητιάνες που έχουν σαν επαγγελματική τους στέγη τα σκαλιά του ναού της ενορίας του, παραδίνουν τις εισπράξεις τους στον «εργοδότη» τους ο οποίος ντυμένος με κελεμπία και με χαϊμαλιά ζήτησε από μεγάλη τράπεζα της χώρας ειδική μεταχείριση προκειμένου να καταθέτει ημερησίως το ποσόν των … 3,500 ευρώ. Μάλιστα. Τρείς χιλιάδες πεντακόσια ευρώ την ημέρα εισπράττει ο νταβατζής των ζητιάνων.
Σε μια περίοδο φτώχειας, ο φτωχός και πονόψυχος λαός πετάει τα χρήματά του σε ψευτοζητιάνους, αεριτζήδες εύκολου κέρδους και σε νταβατζήδες.
Εύγε στον ιερέα.
Η ελεημοσύνη, όπως και η αγάπη, χρειάζεται διάκριση. Να γνωρίζουμε τι κάνουμε σε ποιόν και αν όντως έχει ανάγκη.
Και να ρωτήσω τον υπουργό των οικονομικών.
Οι ζητιάνοι και οι εταιρίες που τους προωθούν, θα φορολογηθούν; Και αν ναι πότε και πώς; Και αν όχι, γιατί; Επίσης ρωτάμε: ποιο είναι το ποσόν του μαύρου χρήματος που φεύγει από την χώρα; Και, Πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα κάθε μέρα η παρουσία 1,5 εκατομμυρίου τουλάχιστον λαθρομεταναστών με την απασχόληση της αστυνομίας εξ αιτίας τους, της οικονομικής φθοράς των νοικοκυριών από τις ληστείες και των εξόδων των νοσοκομείων που την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κάθε λογής εισβολέων την πληρώνει ο εργαζόμενος έλληνας πολίτης; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: