Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠ’ ΑΤΜΟΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ένας λόγος είναι η στάση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου τόσο για το θέμα Μπεζενίτη, όσο και για την πλήρωση μητροπόλεων στην Βόρεια Ελλάδα. Ο αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι ο Πατριάρχης τον εκμεταλλεύτηκε – για να μην χρησιμοποιήσουμε την λαϊκότατη φράση «τον πούλησε».

Άλλος λόγος είναι η παρουσία του στο υπουργικό συμβούλιο, κάτι που - για πολλούς –έδωσε στον αρχιεπίσκοπο κομματική ταμπέλα. Ο εκάστοτε επίσκοπος και απλός κληρικός ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι υπεράνω κομμάτων και ιδεολογημάτων. Όμως, δεν είναι εκτεθειμένος μόνο ο αρχιεπίσκοπος. Εκτεθειμένη βρίσκεται και ολόκληρη η ιεραρχία. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα, το ένα αμιγώς ελληνοορθόδοξο χωρίς κομματικές ταμπέλες, το δε άλλο άκρως κομματικό, το οποίο λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα των κομμάτων στην ζωή της Εκκλησίας. Τα «στελέχη» αυτού του στρατοπέδου βρίσκονται μονίμως τα μαχαίρια αφού υποστηρίζουν διαφορετικές κομματικές παρατάξεις.

Πέραν τούτων, η αποστροφή του πιστού λαού προς τα έργα και τις μέχρι τώρα θέσεις του αρχιεπισκόπου, τον έχουν φέρει σε αμηχανία, αφού χωρίς τον πιστό λαό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και άρα ούτε αρχιεπίσκοπος. Η χθεσινοβραδινή παρουσία του στον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με πληροφορίες, δημιούργησε δυσαρέσκεια στον λαό που παρακολουθούσε την λειτουργία και πολλοί αποχώρησαν προβαίνοντας σε ειρηνική αποδοκιμασία του αρχιεπισκόπου.


Αν συνέβη πράγματι αυτό, είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθεί ο Αρχιεπίσκοπος σε παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: