Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΥΤΗ ή περί ειρήνης θεωρία και μέριμνα των Βυζαντινών καταγράφεται και στην εσωτερική πολιτική, με την άσκηση της "φιλανθρωπίας" ώς της ανωτάτης αυτοκρατορικής αρετής. Αυτή άλλωστε οδήγησε τούς Βυζαντινούς στην κατάργηση της έννομης δουλείας ήδη τον 12ο αιώνα. "Ό Θεός μας αποκαλεί υιούς όλους εμάς και εμείς τολμάμε να υποβιβάζουμε τούς αδελφούς μας σε τάξη δούλων" θα γράψη ό Ευστάθιος Θεσσαλονίκης στον Μανουήλ Κομνηνό, τον αυτοκράτορα πού, καταργώντας τη δουλεία, εγγυήθηκε τις προσωπικές ελευθερίες των Βυζαντινών. Αυτός ό ανθρωπισμός τραυματίστηκε από Χριστιανούς το 1204 και πλήγηκε θανάσιμα από Μουσουλμάνους το 1453».


Αυτή είναι ή ιστορική αλήθεια και ή τεκμηριωμένη απάντηση σε όσους κατηγορούν το Βυζάντιο και τον Χριστιανισμό για σκοταδισμό, μαρασμό και νέκρα. Έχουμε ψηλαφητό μπροστά μας τον αληθινό ανθρωπισμό, τον χριστιανικό, πού αγκαλιάζει τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, και τον υψώνει από τα ακάθαρτα ρείθρα τού υλιστικού υποβιβασμού στη φωτεινή κορυφή της υπερφυσικής αγάπης.

Ως..ανταπόδοση για την κατάργηση της δουλείας..ο Χριστιανισμός αντιμετωπίζει σήμερα τις περισσότερες διώξεις από κάθε άλλη θρησκεία του κόσμου. Όπως προκύπτει από έρευνες διεθνών οργανώσεων, τό 80% των πιστών πού διώκονται παγκοσμίως είναι Χριστιανοί... Σε πάνω από 50χώρες του πλανήτη οι Χριστιανοί βιώνουν την καταπίεση των θρησκευτικών τους ελευθεριών από μαρτυρίες για σταύρωση Χριστιανών στη Βόρεια Κορέα και τη θανατική ποινή που επιβάλλεται σε όσους αλλαξοπιστήσουν στη Σαουδική Αραβία, έως τη μαζική δίωξη των Χριστιανών του Ιράκ και την καταπάτηση των θρησκευτικών ελευθεριών των Χριστιανών στην Τουρκία, στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο, στο Πακιστάν ή στην Ινδία...» («Ό Κόσμος του Επενδυτή» 4.1.09).


εγράφη από Ανώνυμος: http://thriskeftika.blogspot.com/2009/12/o_123.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: