Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Να προσέξουμε ποιούς θα στείλουμε στην βουλή γιατί μέχρι τώρα μας κορόϊδεψαν.


Μητροπολίτης Μαντινείας: «...οι ισχυροί δεν μας υπολογίζουν και για αυτό θα πρέπει να συσπειρωθούμε ...» (video)

...οι ισχυροί δεν μας υπολογίζουν και για αυτό θα πρέπει να συσπειρωθούμε με τους εκλεκτούς άρχοντες και να επιλέξουμε με προσοχή ποιους θα στείλουμε στη Βουλή,
γιατί μέχρι τώρα μας κορόιδεψαν.

Αναφορά στη ζωή των ανθρώπων και στα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με αφορμή τα γεγονότα που αφορούσαν στη ζωή του Χριστού πριν τη Σταύρωση και στην λεπτομερή αναφορά που γίνεται στα Ευαγγέλια στις ώρες.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος τόνισε πως μέσα από αυτές τις αναφορές στις ώρες διαπιστώνουμε πως στη ζωή είναι όλα προκαθορισμένα και προγραμματισμένα να γίνουν συγκεκριμένο χρόνο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν έχει ελεύθερη βούληση αλλά ο ίδιος προκαλεί τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη ζωή του.
Σημείωσε δε πως το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή των τριών μαρτύρων Ραφαήλ, Ειρήνης και Νικολάου (στον εσπερινό που τέλεσε στη μνήμη τους μίλησε για όλα αυτά) που μαρτύρησαν τον 16ο αιώνα αλλά τους γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα.
Επεσήμανε δε πως οι άνθρωποι πρέπει να έχουν υπομονή και να περιμένουν την «ώρα» που θα προκαθορίσει ο Θεός για να γίνουν τα «θαύματα». Για να γίνει ένα θαύμα όμως χρειάζεται πίστη ακλόνητη, τήρησις των εντολών του Θεού, ενώ ανέφερε πως θα πρέπει να ζητάμε όλοι μας τη βασιλεία του Θεού, αλλά εμείς σήμερα θέλουμε να επιβάλουμε το δικό μας θέλημα στο θέλημα του Θεού και ενώ δεν είμαστε συνεπείς στη ζωή μας απαιτούμε να γίνει το θαύμα.
Ο Μητροπολίτης τόνισε πως «καθενός έρχεται η ώρα του» και όταν έχουμε συνέπεια όλα θα γίνουν.
«Είμαστε σε μία κατάσταση αγωνίας αυτήν την περίοδο και όλοι κατηγορούμε εκείνους που είχαν την ευθύνη της διοίκησης και τα βάζουμε με τους πολιτικούς αλλά ίσως δικαίως να κατηγορούμε αυτούς αλλά καθένας από εμάς ερεύνησε να δει αν όλα αυτά τα χρόνια και εμείς είχαμε συνέπεια»; Αναρωτήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και συνέχισε «και εμείς αυτό θέλαμε όλα αυτά τα χρόνια να μας κάνει ο πολιτικός για παράδειγμα το ρουσφέτι, χωρίς να σκεφτόμαστε το μέλλον του τόπου. Θα πρέπει λοιπόν να αιτιώμεθα τους πολιτικούς αλλά και τον εαυτό μας».
Ο Μητροπολίτης σημείωσε ακόμα το «κατά το λαόν και οι άρχοντες και κατά τους άρχοντες και ο λαός» και κάλεσε να επιστρέψουμε στην πίστη στο Θεό, στη θυσία για την πατρίδα και την οικογένεια.
«Είμαστε σήμερα έτοιμοι να πουλήσουμε την πίστη μας αρκεί να μας δώσουν μερικά ευρώ» ανέφερε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Μητροπολίτης και επεσήμανε πως ο λαός θα πρέπει να αγωνιστεί για την πατρίδα, την οικογένεια και την πίστη του..
Μίλησε επίσης για κατάντια, «αφού έχουμε φτάσει να ζητιανεύουμε ελάχιστα χρήματα ένας λαός περήφανος και αυτό οφείλεται στην απιστία μας. οι ισχυροί δεν μας υπολογίζουν και για αυτό θα πρέπει να συσπειρωθούμε με τους εκλεκτούς άρχοντες και να επιλέξουμε με προσοχή ποιους θα στείλουμε στη Βουλή, γιατί μέχρι τώρα μας κορόιδεψαν».
Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα κατέληξε ο Σεβασμιότατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: