Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Spiegel: Οι Γερμανοί είναι ανικανοποίητοι και ζηλεύουν τους Έλληνες



Ένας στους δύο Γερμανούς δηλώνει ανίκανος να χαρεί οτιδήποτε λόγω του άγχους, μόνο ένας στους έξι, θυμάται μόνο μια στιγμή που χαλάρωσε πραγματικά, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ σκέφτονται τις επιδόσεις τους και όχι την πράξη.

Η έρευνα του ινστιτούτου συμβούλων Rheingold για το γερμανικό περιοδικό Spiegel εμφανίζει τους Γερμανούς ανίκανους να απολαύσουν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, το 46% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι τους φαίνεται όλο και πιο δύσκολο να απολαύσουν τη ζωή, λόγω του στρες της καθημερινότητας και του αισθήματος ότι συνεχώς κάποιος μπορεί να τους αναζητήσει, ενώ το 55% των νεότερων ερωτηθέντων αναφέρουν ότι έχουν χάσει την ικανότητά τους να νιώθουν καλά.

«Το γονίδιο της ευχαρίστησης συνεχώς ατροφεί. Ξεχάσαμε να χαιρόμαστε τους εαυτούς μας. Το κλίμα άλλαξε από το 2008. Οι Γερμανοί νιώθουν να καταπιέζονται από την κρίση στην Ευρώπη, νιώθουν ότι πρέπει να σηκώσουν όλους στις πλάτες τους» γράφουν οι ερευνητές.

Όσον αφορά στην Ελλάδα η έρευνα αναφέρει: «Όταν εξοργιζόμαστε με τις υψηλές συντάξεις και τις μεγάλες διακοπές, προφανώς η ζήλια παίζει ρόλο», παρά το ότι δεν θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τον "νότιο" τρόπο ζωή».

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι 91% δέχονται ότι αυτό που αξίζει στη ζωή είναι οι απολαύσεις της, αλλά μόλις 15% μπορούν να θυμηθούν κάποιες στιγμές που να άφησαν πίσω τους τις έγνοιες και να αισθάνθηκαν πραγματικά ευτυχείς.

Ακόμα και στο σεξ όμως, οι Γερμανοί δεν φαίνεται να χαλαρώνουν. Μάλιστα πολλοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης έχουν σκεφτεί κάποια ταινία ή διαφημίσεις!
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=199963
Σχόλιο
Τελικά αποδείχθηκε πως η οικονομία ήταν απλά μιά πρόφαση. Εμείς πάντως το ξέραμε ότι κάτι τρέχει με αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: