Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τα όπλα των Χριστιανών, στον πνευματικό πόλεμο, που είναι πλέον προ των πυλών


από kotsarikos

Τολμούμε να γράψουμε αυτό το κείμενο για δύο λόγους.
Πρώτον διότι οι πληροφορίες σχετικά με την εγγύτητα των γεγονότων είναι πολυάριθμες. Δεύτερον διότι βλέπουμε ότι πολλοί από εμάς έχουμε δώσει μεγαλύτερη αξία στις υλικές προετοιμασίες αντί τωνπνευματικών.
Όσα θα διαβάσετε τα έχουμε συλλέξει από διάφορες συζητήσεις με ιερωμένους ή αναγνώσεις Ορθόδοξων Χριστιανικών βιβλίων. Δεν αφορούν κοσμική προετοιμασία, δηλαδή αγορά τροφίμων και άλλων υλικών επιβίωσης, αλλά ενέργειες οι οποίες, αν το επιτρέψει ο Κύριος, θα μας στηρίξουν στις δύσκολες ημέρες που είναι μπροστά μας.
1. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι τίποτα δεν θα γίνει, αν δεν το επιτρέψει ο Κύριος να γίνει.Τίποτα! Από το πιο μικρό, έως το πιο μεγάλο. Αυτός είναι ο Κύριος των Δυνάμεων, Αυτός αποφασίζει πως θα τις χρησιμοποιήσει.
2. Το δεύτερο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι είμαστε παιδιά Του και είναι Πατέρας μας.Κατά την διάρκεια των γεγονότων μόνο αν συμπεριφερόμαστε ως παιδιά Του, θα δεχθούμε και την Φροντίδα Του.
3. Μας είπε γέροντας: ”Όποιος προσφέρει τις ημέρες τις πείνας, θα πάει απ’ ευθείας στον Παράδεισο”. Αδέλφια, ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Ακόμα και ένα πιάτο φαγητό αν μας μείνει, αν μας το ζητήσει άλλος αδελφός, να του το δώσουμε. Θα είναι τέτοια η συγκίνηση του Κυρίου που θα μας φροντίσει και εμάς. Αλλά θα είναι τέτοια και η ανάγκη που θα έχουμε, που πρέπει να λέμε συνέχεια”Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης, του Κυρίου δεηθώμεν”. Διότι: Ψαλμός 33, 18 ἐκέκραξαν οἱ δίκαιοι, καὶ ὁ Κύριος εἰσήκουσεν αὐτῶν, καὶ ἐκ πασῶν τῶν θλίψεων αὐτῶν ἐῤῥύσατο αὐτούς, και: 11 πλούσιοι ἐπτώχευσαν καὶ ἐπείνασαν, οἱ δὲ ἐκζητοῦντες τὸν Κύριον οὐκ ἐλαττωθήσονται παντὸς ἀγαθοῦ.
4. Ασκηθείτε στην προσευχή. Την προσευχή την καρδιακή. Από την Ευχή μέχρι τον Εξάψαλμο και τον Ακάθιστο Ύμνο. Τις ημέρες εκείνες θα πρέπει να μιλάμε με τον Κύριο, την Παναγία και τους Αγίους συνεχώς. Μόνο έτσι θα παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε. Πάρτε αν δεν έχετε ένα κομποσχοίνι. Μικρό, μεγάλο, μάλλινο, ξύλινο, ότι να ναι. Ευλογημένο να είναι. Και όλη την ώρα Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, Ελέησόν με τον αμαρτωλό. Αδιαλείπτως! Ευλογήσω τὸν Κύριον ἐν παντὶ καιρῷ, διὰ παντὸςἡ αἴνεσις αὐτοῦ ἐν τῷ στόματί μου (Ψαλμός 33, 2)
5. Να έχετε Αγιασμό μαζί σας. Κατ΄ αρχήν είναι μια ευλογημένη συνήθεια να πίνουμε Αγιασμό το πρωί. Όλη η ημέρα μας αγιάζεται! Εκτός αυτού, με τον Αγιασμό θα καθαρίσετε ένα βρώμικο νερό για να μπορέσετε να το πιείτε, θα ραντίσετε τα φυτά και τα δέντρα για να βγάλουν καρπούς, θα ραντίσετε το σπίτι σας για προστασία και άλλα πολλά. Αγιασμό δεν πίνουμε το πρωί εκείνο που θα μεταλάβουμε τα Άχραντα Μυστήρια, οπότε καταλαβαίνετε την δύναμή του!
6. Λάδι Ευχελαίου. Ας δούμε τι έλεγε ο Απόστολος Ιάκωβος:«Είναι άρρωστος κάποιος από εσάς; Ας προσκαλεί τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας οι οποίοι θα προσευχηθούν αλείφοντας τον ασθενή με λάδι στο Όνομα του Κυρίου και η προσευχή αυτή θα σώσει τον ασθενή και θα τον σηκώσει από το κρεβάτι της αρρώστιας και οι αμαρτίες του θα συγχωρεθούν» (επιστολή Ιακώβου Ε, 14-15).Φυσικά η επαλοιφή με το λάδι του Ευχελαίου δεν αντικαθιστά την Ιερά Εξομολόγηση αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο θέμα. Σημασία για εμάς έχει ότι το λάδι από το Ευχέλαιο είναι Ευλογημένο να θεραπεύει ασθένειες και με Πίστη στον Κύριο θα μπορέσετε να θεραπεύσετε τις όποιες ασθένειες εμφανιστούν κατά την περίοδο εκείνη.
6. Να έχετε Αντίδωρα μαζί σας. Ένα σπυρί θα τρώτε, μια μέρα θα χορταίνετε.
7. Να είστε κοντά σε Εκκλησία. ”Οι εκκλησίες θα είναι σαν τις ομπρέλες”, μας είπε άλλος γέροντας. Όταν θα ξεκινήσουν τα πυρηνικά, έχουμε μάθει ότι θα φροντίσει ο Κύριος ώστε να βρέχει πολύ για να μην μας πλησιάσει το νέφος και μας κάνει κακό. Αμήν γένοιτο! Αυτό που θα μας σώσει όμως είναι το αν θα βρισκόμαστε κοντά σε εκκλησία. Είτε μέσα, είτε στον προαύλιο χώρο. Ακόμα και παλιά ή κατεστραμμένη να είναι, δεν έχει σημασία. Αρκεί να έχει γίνει μια φορά Θεία Λειτουργία εντός αυτής.
8. Να έχετε πάντα πάνω σας ένα σταυρό. Μικρό, μεγάλο, ξύλινο, ασημένιο, δεν έχει σημασία. Στον λαιμό, στο χέρι, στο κομποσχοίνι, πάλι δεν έχει σημασία. Σταυρός να είναι. Όταν θα σας λείψει το όπλο, βγάλτε τον Σταυρό. Όταν θα θέλετε να γιατρέψετε μια πληγή, βάλτε πάνω τον Σταυρό. Αν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ακόμα την δύναμη του Σταυρού, δείτε εδώ μερικά παραδείγματα.
9. Να λέτε πάντα στον Κύριο: Ας γίνει το θέλημά Σου! Ότι και να συμβαίνει, να λέτε ”Ας γίνει το θέλημά Σου”. Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το ονομά σου, ελθέτω η Βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου… Να έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στον Κύριο και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά. Σε κάθε σας παράκληση στον Κύριο να έχετε Πίστη!
10. Μην φοβηθείτε τίποτα, ποτέ! Μην ακούτε – και εμάς καμιά φορά που γράφουμε για τα επερχόμενα – και τρομάζετε. Να έχετε Χριστό μέσα σας για να σας έχει και Αυτός στην δική Του αγκάλη. Ποιος θα είναι αυτός που θα τολμήσει να σας κάνει κακό καθώς θα είστε στην αγκαλιά του Κυρίου; Ποιος;…
11. Οι Άγιοι και ο Φύλακας Άγγελός μας θα είναι πάντα δίπλα μας. Το μόνο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να τους καλέσουμε. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στον Κύριο. Οποιαδήποτε στιγμή νιώσετε ότι χρειάζεστε βοήθεια μην την ψάξετε στα γήινα. Ζητήστε την βοήθεια του Αγίου σας ή του Φύλακα Άγγελού σας.
Αναφερόμενοι στα ανωτέρω, τονίζουμε το σημαντικότερο μέρος της λίστας του αδελφού μας ΚΙΧΕΜ που βρίσκεται στην σελίδα μας με την Κοσμική Προετοιμασία.
Προσευχητάριο, Μικρή Καινή Διαθήκη, Ψαλτήρι τσέπης, Κομποσχοίνι, Χαιρετισμούς, Παρακλήσεις, Σταυρό, Αγιασμό, Αγιασμό Ύψωσης/ Λουλούδια του Σταυρού αντί μαγιάς, Λαδάκια, Αντίδωρο, Λουμίνια-λάδι-κανδήλι-σπίρτα, Καπνιστήρι-καρβουνάκια-ελιά-λιβάνι, Κερί, Μύρο, κάποια εικόνα.
Κλείνουμε αναφέροντας ότι το ανωτέρω κείμενο πριν δημοσιευθεί το έχει διαβάσει ο πνευματικός μας, ο οποίος και επιβεβαίωσε την αναγκότητά του, ως αντίβαρο στην κοσμική προετοιμασία που υπερισχύει σήμερα. Ο πνευματικός μας, μας τόνισε επίσης, να μεταφέρουμε σε όλους ότι δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αναβολή στην Μετάνοια, την Εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία. Σας μεταφέρω ακριβώς τις λέξεις του: Αναβολή σημαίνει συνήθως Ματαίωσης, η δε Ματαίωσης Καταστροφή!
Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: