Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Άγιοι Ιωάννης, Κόνων, Ιερεμίας, Μάρκος, Κύριλλος, Θεόκτιστος, Βαρνάβας, Μάξιμος, Θεόγνωστος, Ιωσήφ, Γεννάδιος, Γεράσιμος και Γερμανός οι Οσιομάρτυρες και Ομολογητές της Μονής Καντάρας Κύπρου



Ημερομηνία εορτής: 19/05/2012
Δεν βρέθηκε αγιογραφία. Παρακαλούμεεπικοινωνήστεμαζί μας, αν έχετε να μας προτείνετε κάποια.
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 19 Μαΐου εκάστου έτους.
Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Ιωαννης Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Κονων Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Ιερεμιας Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος ΜαρκοςΟσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), ΑγιοςΚυριλλος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Θεοκτιστος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Βαρναβας Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Μαξιμος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Θεογνωστος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος ΙωσηφΟσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), ΑγιοςΓενναδιος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Γερασιμος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231), Αγιος Γερμανος Οσιομαρτυρας Και Ομολογητης Της Μονης Κανταρας Κυπρου (; - 1231)


Μέγεθος γραμματοσειράς κειμένου:Font ResizeFont ResizeFont Resize





Βιογραφία
Οι Μακάριοι αυτοί Πατέρες και της Αλήθειας Ομολογητές, έλαμπαν με τη ζωή τους στο νησί της Κύπρου τον 13ο αιώνα, στη Μονή Καντάρας.

Κάποτε όμως κατέλαβαν το νησί οι Λατίνοι, οι όποιοι έκαναν το πάν, για να υποτάξουν την Εκκλησία στην εξουσία του Πάπα. Η προσπάθειά τους άρχισε από το 1220 μ.Χ. σε ένα συνέδριο, που έγινε στην πόλη της Λεμεσού και στο οποίο έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι του κλήρου των Λατίνων και της άρχουσας τάξεως, αποφασίσθηκε να επιβληθούν καταπιεστικά μέτρα για την ολοκληρωτική επικράτηση της Λατινικής Εκκλησίας.

Έτσι, περί το 1228 μ.Χ. οι κατακτητές οδήγησαν τους Πατέρες αυτούς στο δικαστήριο, που με κολακείες και απειλές, προσπαθούσαν να τους αλλάξουν το φρόνημα. Οι Άγιοι όμως αυτοί, έμειναν σταθεροί στην Ορθόδοξη Ομολογία και το δήλωσαν με θάρρος μπροστά στους κακόδοξους Λατίνους (παπικούς). Τότε τους έριξαν για τρία χρόνια δέσμιους στη φυλακή και τους βασάνισαν σκληρά. Επειδή όμως δεν κατάφεραν τίποτα, τους έκαψαν ζωντανούς την 19η Μάιου 1231 μ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: