Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εκπληκτικό ο Διομήδης Αργους κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Challenge Cup στο χάντμπωλ!



Το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ πανηγυρίζει ο Διομήδης Άργους και μαζί και η Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας κατέκτησε και το Τσάλεντζ Καπ (Challenge Cup), παρά την ήττα με 22-20 από την ελβετική Βάκερ. Ο Διομήδης είχε επικρατήσει με τρία γκολ διαφορά στον πρώτο τελικό, με 26-23 και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα στο άθλημα που πανηγυρίζει ευρωπαϊκό τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 3-3, 7-5, 10-9 (ημχ), 14-13, 17-16, 22-20

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος και ενώ ο αγώνας βρισκόταν στο 19-19 αποβλήθηκε ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου. Η ελβετική ομάδα πήρε προβάδισμα δύο γκολ 21-19 αλλά δεν κατάφερε ν’ αυξήσει τη διαφορά χάρη στην εξαιρετική άμυνα του Διομήδη, που κράτησε το πολύτιμο 22-20 μέχρι το τέλος του αγώνα και στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης.

Τα γκολ:
Βάκερ Τουν: Λίντερ 7, Κάσπαρ 1, Φράνιτς 7, Φον Ντεσβάντεν 4, Ντάλερ 3
Διομήδης Άργους: Ουρόσεβιτς 1, Μάλλιος 9, Μεγαλοοικονόμου 4, Πριόβολος 1, Τάσκοβιτς 3, Μαραγκός 1, Σαμαράς 1

Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε για τον θρίαμβο της ομάδας του: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Το άθλημα μας μετά από 35 χρόνια ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από μία παρέα, που σε μία τόσο μεγάλη σεζόν άντεξε όχι μόνο στην πίεση των αγώνων, αλλά και στις προπονήσεις υψηλής έντασης. Αυτό σήμαινε ότι όλοι βλέπαμε πολύ μακριά και η αγάπη μας για το άθλημα μας ώθησε στο να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και υπήρχε πολύ κόπωση είδα στα μάτια τους ότι δεν ήταν χορτασμένοι και ενώ είχαμε πολύ σεβασμό στον αντίπαλο, πιστέψαμε ότι μπορούμε να το πάρουμε. Τα θαύματα δεν γίνονται τυχαία, αλλά η πίστη μπορεί να σε οδηγήσει σε αυτά».


ΣΧΟΛΙΟ
Στο Αργος έγινε απίστευτη γιορτή υποδοχής στην πρώτη ελληνική ομάδα από την επαρχία που κερδίζει Ευρωπαϊκό τίτλο...
Μπράβο στα παιδιά....
http://koukfamily.blogspot.com/2012/05/challenge-cup.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: