Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Κραυγή αγωνίας για τη Θράκη



«Η Ελλάς ευρίσκεται προ μιας νέας εθνικής καταστροφής ενώ οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν αγκιστρωθεί σε μικροκομματικές και συντεχνιακές αντιλήψεις», γράφει απόστρατος στρατηγός σε επιστολή του προς τον Κώστα Χαρδαβέλλα.
Αναφέρεται στον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα «εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας επί ζημία της εθνικής κυριαρχίας και της υποστάσεως του κράτους, όπως το γνωρίζουμε από το 1947 ως σήμερα»! Επισημαίνει ο ίδιος όργιο κατασκοπείας, διαφθοράς και χρηματισμού στη Θράκη για την προώθηση των πάγιων αναθεωρητικών σκοπών της Άγκυρας, με αφορμή το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr.
«H αδυναμία του πολιτικού συστήματος και της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας, ειδικά στο υπουργείο των Εξωτερικών, έχει αφήσει ανοικτό πεδίο δράσεως στη ΜΙΤ και στα φερέφωνά της», προειδοποιεί ο στρατηγός.
Διαβάστε όλη τη συγκλονιστική επιστολή του απόστρατου στρατηγού:
«Αξιότιμε κ. Χαρδαβέλλα,
θλίβομαι με όσα βλέπω και διαβάζω από την εκπομπή σας και την ιστο-εφημερίδα σας σχετικώς με τη Θράκη και τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Ως θεατής πλέον κι όχι ως παίκτης των εξελίξεων εις το θέατρον της εθνικής προπαρασκεύης και άμυνας έναντι του μεγάλου εχθρού του Ελληνισμού, του νεο-οθωμανισμού, θλίβομαι.
»Η Ελλάς ευρίσκεται προ μιας νέας εθνικής καταστροφής ενώ οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν αγκιστρωθεί σε μικροκομματικές και συντεχνιακές αντιλήψεις, αίτινες δύνανται να οδηγήσουν τη χώρα εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας επί ζημία της εθνικής κυριαρχίας και της υποστάσεως του κράτους, όπως το γνωρίζουμε από το 1947 ως σήμερα.
»Οι εξελίξεις στη Θράκη μου προκαλούν ανησυχία. Το «κράτος-συμμορία» που υφίσταται ως καρκίνωμα στη σύγχρονη Τουρκία φαίνεται πως εφαρμόζει τον αναθεωρητισμό και καλλιεργεί τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Μοναδικός στόχος της δεν είναι μόνο η Ελλάς. Η πατρίδα μας απλώς αποτελεί τον δεδομένο και ίσως τον πιο απρόβλεπτο εχθρό της Άγκυρας. Εξ ου και η εσχάτως επαμφοτερίζουσα ρητορική εκ μέρος της γείτονος έναντι της πατρίδος.
»Το όργιο κατασκοπείας, διαφθοράς και χρηματισμού στη Θράκη για την προώθηση των πάγιων αναθεωρητικών σκοπών της Άγκυρας κορυφώνεται Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος και της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας, ειδικά στο υπουργείο των Εξωτερικών, έχει αφήσει ανοικτό πεδίο δράσεως στη ΜΙΤ και στα φερέφωνά της. Καθίσταται σαφές προς όλους ότι οιοαδήποτε αβελτηρία έναντι των εθνικών θέσεων επί των ζητημάτων που αφορούν στη Θράκη, όπως τούτα καθορίζονται εκ της Συνθήκη της Λωζάννης αποτελεί εσχάτη προδοσία.
»Η ατολμία των κυβερνήσεων διαχρονικώς επί των ζητημάτων στη Θράκη προκάλεσαν ένα καρκίνωμα που απαιτεί τομές άμεσα. Οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι» λειτουργούν μεταστατικά όπως ο καρκίνος. Σήμερα το πρόβλημα είναι η Θράκη, αύριο θα «ανακαλύψωμε» νέες μειονοτικές ομάδες (τουρκογενών) μουσουλμάνων στη Ρόδο ή στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
»Σ’ αυτές τις τρεις ζώνες η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει θυλάκους που θα λειτουργήσουν ως σφαίρες επιρροής του τουρκικού κατεστημένου για την προώθηση του κεμαλισμού και του παντουρκισμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Παραολουθήστε τι συμβαίνει εκ παραλλήλου εις τις νοτίους επαρχίες της Βουλγαρίας, το Κοσσυφοπέδιο, το κρατίδιο των Σκοπίων και στη Βόρειο Αλβανία.
»Σε ό,τι αφορά τα εν οίκω, η ευθύνη για την κατάσταση στη Θράκη βαρύνει το πολιτικό σύστημα και ειδικά εκείνους που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο είτε με τις ανθελληνικές και ελεγχόμενες απόψεις των, είτε με την ακμάζουσα ακυβερνησία. Η Ελλάς χρειάζεται αμέσως ισχυρά πολιτική διακυβέρνηση και πλήρη επαναλειτουργία δομών και θεσμών. Χαρακτηρίζεται οικτρά και επικίνδυνη κάθε περαιτέρω καθυστέρηση.
»Κανείς δεν πρέπει να στερεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους Έλληνες πολίτες είτε είναι Ορθόδοξοι, είτε είναι Μουσουλμάνοι. Ωστόσο υπάρχουν και όρια. Δεν είναι δυνατόν οι μουσουλμάνοι –που υποτίθεται πως είναι η μειοψηφία- να γίνονται οι γητευτές της πλειοψηφίας. Κρίνεται σκόπιμη, επικίνδυνη κι αντεθνική η εμμονή των κομμάτων να προκρίνουν υποψηφιότητες μουσουλμάνων πολιτευτών έναντι Ορθοδόξων στη Θράκη.
»Πρέπει αμέσως να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ όλων των κομμάτων, κοινοβουλευτικών και μη, ώστε να προστατευθεί η Θράκη μας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδος και ίσως το πιο σημαντικό, στρατηγικά και οικονομικά εν όψει πολλών και αστάθμητων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή. Οι πολιτικές ηγεσίες όλων των κομμάτων έχουν ευθύνη να προστατεύσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον στη Θράκη. Κι όταν λέμε εθνικό και δημόσιο συμφέρον εννοούμε τους πληθυσμούς (Ορθοδόξους και μη), τις περιουσίες, τις εκκλησίες και τις δομές εξουσίας.
»Κάπου υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές. Είναι η ώρα να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή με αυτήν την αναισχυντία περί τη Θράκη.
Κύριε Χαρδαβέλλα,
έχετε ευθύνη να θίξετε το θέμα κι όπως σήμερα προβήκατε σ’ αυτήν την νέα αποκάλυψη να επανέλθετε και να καλέσετε τις πολιτικές ηγεσίες να λάβουν μέτρα. Τώρα, σήμερα! Όχι αύριο! Διότι τότε ίσως να είναι αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: