Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σε ετοιμότητα τέθηκε αιφνιδιαστικά η αεράμυνα!



Κάτι συγκεκριμένο πρέπει να ανησυχεί το ΓΕΕΘΑ καθώς πριν από λίγο τέθηκε από το ανώτατο Επιτελείο νέα άσκηση ετοιμότητας και μάλιστα η ίδια ακριβώς που περιγράφεται στην έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ που κυκλοφορεί: 

Για την αντιμετώπιση αιφνιδιαστικού πλήγματος από την τουρκική Αεροπορία!. Έτσι σεκατάσταση συναγερμού τέθηκε ξαφνικά πριν από λίγο στις 9:30 το σύστημα αεράμυνας όλης της χώρας προκειμένου να αντιμετωπίσει μαζική αεροπορική επίθεση από την Ανατολή!

Με αιφνιδιαστική εντολή ο Α/ΓΕΕΘΑ, ζήτησε ενεργοποίηση του συστήματος που προβλέπει κατ'αρχήν πλήρη ανάπτυξη των Α/Α συστημάτων στα πολεμικά αεροδρόμια της χώρας. Έτσι αναπτύχθηκε το σύνολο των συστημάτων (Skyguard, Crotale, Τοr-M1, στα αεροδρόμια, ακόμα και τα πυροβόλα Rh-202, τα ΑRTEMIS-30 και τα φορητά Stinger), ενώ όπως και τα ΜΙΜ-23 Ι.HAWK, αλλά και βέβαια τα Patriot PAC-3 και τα S-300PMU1 στην Κρήτη. 

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ενεργοποιήθηκαν και τα αντιαεροπορικά μέσα του Στόλου και του Στρατού Ξηράς, αλλά θα σας ενημερώσουμε σχετικά. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας που έχει διαταχθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Σημαντικά μεγαλύτερη και καθαρά αμυντικού χαρακτήρα σε σχέση με αυτή που είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες, με την ξαφνική ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΠΑ, όταν περισσότερα αό είκοσι αεροσκάφη εκτέλεσαν αποστολές COMAO σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. 

Είναι σαφώς ότι κάτι τους ανησυχε στο Επιτελείο και προσπαθούν να δείξουν "στην άλλη πλευρά" ότι υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να ληφθεί υπ'όψιν από τον επίδοξο επιτιθέμενο η ικανότητα αποτροπής. 

Λόγω της φύσης και τους μεγέθους της άσκησης, τα αποτέλεσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο στην ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και διακριβώθηκαν κάποιες "μαύρες τρύπες", οι οποίες λογικό είναι να υπάρχουν σε ένα τεράστιο δίκτυο αεράμυνας. Αλλά ακριβώς εκεί ποντάρουν και οι επιτιθέμενοι: Στις "μαύρες τρύπες"... 


Σχόλιο
Μερικές φορές η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.... Αλλά το κάθε πράμα στον καιρό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: