Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο προλαμβάνει τον εγκεφαλικό, σύμφωνα με μία σουηδική έρευνα. Τα πράσινα λαχανικά, τα πλήρη δημητριακά, οι ξηροί καρποί και τα φασόλια είναι τροφές που περιέχουν μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες.
Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σουζάννα Λάρσον του Ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, δημοσίευσε τη σχετική μελέτη στο αμερικάνικο περιοδικό κλινικής διαιτητικής “American journal of clinical nutrition”.
Οι ερευνητές, σύμφωνα με το iatropedia.gr, ανέλυσαν όλες τις προηγούμενες μελέτες των τελευταίων 45 χρόνων αλλά εστιάστηκαν ιδιαίτερα σε 7, που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια. Από τα 250.000 άτομα που εξετάστηκαν περίπου 6500 (ποσοστό 3%), έπαθαν εγκεφαλικό. Από τις μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε 100 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου που κάθε άνθρωπος λάμβανε παραπάνω την ημέρα, με την διατροφή του, ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου μειωνόταν κατά 9% μέσο όρο.
Η ιατρική σύσταση για την μέσο όρο κατανάλωση μαγνησίου είναι 420 χιλιοστόγραμμα για τους άνδρες που είναι πάνω από τα 30 και 320 για τις γυναίκες τις ίδιας ηλικίας. Οι Σουηδοί επιστήμονες τέλος δεν συστήνουν στους ανθρώπους να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής πλούσια σε μαγνήσιο, αλλά τους προτρέπουν να τρώνε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο.
pygmi
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου