Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αγαπητοί φίλοι.
Όπως θυμάστε, πριν από καιρό είχαν ανεβάσει ένα μήνυμα όπου σας καλούσα να αγοράζετε τα προϊόντα των οποίων η γραμμή ανάγνωσης κώδικα ξεκινούσε με τους αριθμούς 520. Ε, λοιπόν, πρέπει να είμαστε πιό προσεκτικοί. Ο αριθμός αυτός δείχνει απλά την χώρα συσκευασίας του προϊόντος και όχι την χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης. Για παράδειγμα, αγόρασα πριν μέρες ένα σακουλάκι κατεψυγμένου προϊόντος το οποίο ξεκινούσε την γραμμή ανάγνωσης κώδικα με τον αριθμό 520. Όμως σε εμφανές σημείο, κοντά στην ημερομηνία λήξης του προϊόντος, ανέφερε με σαφήνεια ότι η πρώτη ύλη ήταν ... Βουλγαρίας. 
Οπότε, αγαπητοί φίλοι, προσέξτε όχι μόνο την χώρα παρασκευής, που μπορεί να είναι η Ελλάδα, αλλά και την χώρα παραγωγής της πρώτης ύλης. Αυτό, άλλωστε μας ενδιαφέρει περισσότερο. Να αγοράζουμε εκατό τοις εκατό ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Υ.Γ Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το προϊόν ούτε την εταιρία, η οποία δεν μας εξαπάτησε. Μακάρι να είχαμε και άλλες εταιρίες με παρόμοια ευαισθησία. Καλό θα ήταν βέβαια να προτιμώνται οι ελληνικές πρώτες ύλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: