Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Για δες κάτι ... αδιάφθοροι.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στους Παξούς με την εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της, διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα.

Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο 54χρονος "αδιάφθορος" Γ. Μ. είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου. 

Το κλιμάκι που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μ. δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία.

Read more: http://www.enimerwsi.com/2010/09/30000.html#ixzz10FfLvHZT



Σχόλιο
Αρχή μας να μην καταδικάζουμε κανέναν. Αλλά, αλήθεια ή ψέματα ή παρανόηση, η ηθική και η διαφθορά δεν είναι απρόσωπη. Έχει το πρόσωπο το δικό μου, το δικό σου, του παραδίπλα. Αν ΕΜΕΙΣ δεν αλλάξουμε, δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ. Και όσο τους-τα ανεχόμαστε είμαστε ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: