Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Θύμα δολοφονίας ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 σφαίρες από όπλο των 9 χιλιοστών. Από τη βαλιστική εξέταση θα φανεί εάν οι δράστες πυροβόλησαν με περισσότερα από ένα όπλα και εάν αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε δεκάδες υποθέσεις και τα τελευταία χρόνια δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Ο κ. Μαρακάκης υποστήριξε ότι η αστυνομία θα πρέπει να ελέγξει τα αρχεία του δημοσιογράφου τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του.

Τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια καταδίκασε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος. «Καταδικάζω την αποτρόπαια δολοφονία ενός ερευνητή, ενός μαχητικού δημοσιογράφου» τόνισε, κάνοντας λόγο για «μαφιόζικη δολοφονία».

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, άγνωστος τού χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο, καθώς -όπως του είπε- κάποιος έκλεβε το αυτοκίνητό του.

Μόλις κατέβηκε από το διαμέρισμά του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων.

Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες.

Οι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας Honda Civic, το οποίο είχε κλαπεί και η απώλειά του είχε δηλωθεί το Σάββατο, 17 Ιουλίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλίμου.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ καμένο. Πιθανότατα οι δράστες διέφυγαν από εκεί με άλλο όχημα.

Τα αίτια και τις συνθήκες της δολοφονίας ερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Την υπόθεση παρακολουθεί «διακριτικά» και η Αντιτρομοκρατική, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στην κατεύθυνση του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία το 1973 από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ μετά το τέλος της συνεργασίας τους είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89».

Ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο περίπου 2 ετών.

πηγή

Την δική του ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το θέμα κάνει το blog klassikoperiptosi


Διαβάστε περισσότερα από εδώ

Σχόλιο



Όταν άλλοι «δημοσιογράφοι» κυκλοφορούν ελεύθεροι αντί να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα, ενώ κάποιοι άλλοι πέφτουν θύματα δολοφονίας, τότε, κάτι πολύ βρώμικο πρόκειται να βγεί σύντομα στην επιφάνεια.
Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα ΙΕΡΟ. Δεν επιτρέπεται ούτε η προπαγάνδα, ούτε η απόκρυψη της αλήθειας, ούτε η κατασκευή ενόχων ή αθώων, και πολύ περισσότερο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ.



Μιλάμε πάντα για την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: