Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Οι συνδικαλιστές και το μερίδιό τους στην οικονομική κατάρρευση της χώρας

Του κ.Πρετεντέρη (από την εφημερίδα ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 16-7-2010)

«Σήμερα γίνεται άλλη μια γενική απεργία για το Ασφαλιστικό. Υποθέτω ό΄τι στην πρώτη γραμμή των απεργών θα ε΄ναι οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που το 2001 παρεμπόδισαν την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού επί Σημίτη και Γιαννίτση.

Οι ίδιοι, δηλαδή, που ευθύνονται για την επιδείνωση του προβλήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε σήμερα να καθίσταται σχεδόν επιβεβλημένη η ριζική και επώδυνη αντιμετώπισή του.

Με άλλα λόγια, σήμερα στον ρόλο των θυμάτων θα διαδηλώσουν οι θύτες. Και όχι μόνοι τους… Από κοντά θα παρελάσουν και όλοι οι συνένοχοί τους.

Η Δεξιά που κυβέρνησε επί πεντέμισι χρόνια χωρίς να αλλάξει τίποτα στο Ασφαλιστικό με την δικαιολογία του «πολιτικού κόστους» και η οποία το επιδείνωσε ακόμη περισσότερο με την κακοδιαχείριση των Ταμείων.

Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που σιγοντάρισε τόσα χρόνια την αφασία διότι και γι αυτούς υπάρχει «πολιτικό κόστος» - άλλωστε οι συγκεκριμένοι εκτός από πολιτικό κόστος διεκήρυτταν ότι «υπάρχουν και λεφτά»…

Οι πολιτικές ηγεσίες της Αριστεράς που αντιτίθενται εξ ορισμού και εκ προοιμίου σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, μεταρρύθμισης και νοικοκυρέματος του τόπου. Στο μπερδεμένο τους μυαλό όλα αρχίζουν με ένα «ξεπούλημα» και τελειώνουν σε μια «κατεδάφιση».

Με άλλα λόγια, για το Ασφαλιστικό απεργούν και αντιδρούν πρωτίστως εκείνοι που το δημιούργησαν, το ανέχτηκαν και παρεμπόδισαν κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής του. Ωραίοι τύποι!

Αλλά δεν είναι οι μόνοι που απεργούν. Διότι αν κατάλαβα αλά, μαζί τους απεργεί και το ΠΑΣΟΚ! Το οποίο για άλλη μια φορά αντί να υπερασπιστεί την πολιτική του, κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο. «Τα μέτρα είναι υποχρεωτικά», λέει και ξαναλέει ο Πρωθυπουργός. «Είναι αναγκαία» (με την έννοια του αναγκαστικού) σιγοντάρουν τα ελάχιστα στελέχη ή υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που σκάνε μύτη στις τηλεοράσεις».

Σχόλιο


Οι συνδικαλιστές έχουν σαν μοναδική απασχόληση να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των πολιτών, αφού όλοι τους ανεξαιρέτως είναι κομματικά στελέχη των κομμάτων που τυραννούν την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: