Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Μνημείο την Οθωμανικής κατοχής αναστηλώνουν οι γραικύλοι κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.


«Ήδη εμείς έχουμε αποφασίσει να γίνει η ανακαίνιση και αποκατάσταση του «Φετιχιέ» και νομίζω αυτό είναι μια ένδειξη της βούλησής μας». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός μας στον Ερντογάν εφέντη του, όταν ο δεύτερος του έθεσε ερώτημα για την αποκατάστασή του.

Το Φετιχιέ τζαμί βρίσκεται ακριβώς έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι». Χτίστηκε πάνω σε βυζαντινή Εκκλησία, η οποία χρησιμοποιήθηκε σαν Μητροπολιτικός ναός των Αθηνών την περίοδος της Φραγκοκρατίας. Το 1458, όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής (ΦΕΤΙΧ) κατάφερε να καταλάβει και την ακρόπολη των Αθηνών, το τελευταίο προπύργιο αντίστασης της Αττικής κατά των Οθωμανών, έχτισε το τζαμί αυτό προς ανάμνηση της κατάκτησης και της Αθήνας – γι αυτό ονομάστηκε φετιχιέ.

Παρέμεινε τζαμί μέχρι την απελευθέρωση όταν καταστράφηκε ο μιναρές και χρησιμοποιήθηκε σαν φυλακή και αργότερα σαν στρατιωτικό αρτοποιείο.

Αυτό το μνημείο σκλαβιάς θέλουν να … αποκαταστήσουν οι νεοοθωμανοί και τα γιουσουφάκια που κακή μας μοίρα αφήσαμε να κυβερνούν την πατρίδα μας.

Την είδηση λάβαμε από την εφημερίδα «Νέοι Άνθρωποι», της 25-6-2010.


Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόταση της εφημερίδας να κυρωθεί με νόμο η μετατροπή του … μνημείου σε «Μουσείο της Γενοκτονίας του Ελληνισμού», όπου θα εκτίθενται στοιχεία για την Τουρκοκρατία, το Παιδομάζωμα, την Γενοκτονία του Άργους, του Ποντιακού, Μικρασιατικού, Νησιωτικού και Ηπειρωτικού Ελληνισμού. «Για να το βλέπουν Έλληνες και ξένοι που περιδιαβαίνουν το Μοναστηράκι και μιλούν για ιστορίες και θαύματα, ότι τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν τον συνθέτουν μονάχα οι βράχοι της αέτινης Ακρόπολης, αλλά και οι ματωμένοι βράχοι του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Ιωνίας, της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Ρούμελης, της Στερεάς, του Μοριά, της Κρήτης, της Κύπρου, της Κάσου, της Χίου και των Ψαρών» και της Κύπρου, προσθέτουμε εμείς και προσυπογράφουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: