Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μπάζωσαν δασική έκταση με εύφλεκτα υλικά. Συνελήφθησαν οι δράστες.



Πώς να τους χαρακτηρίσεις αυτούς που ρίχνουν εύφλεκτα δηλητήρια σε ένα από τα λίγα δάση της Δυτικής Αττικής για μερικά ευρώ;

Όπως μας έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή, μετά τις 11 το βράδυ, κάτοικος της περιοχής αντελήφθη δύο φορτηγά να αδειάζουν μπάζα σε παράδρομο της Παλαιάς Ε.Ο.Α. Θ. Αμέσως ειδοποίησε τους παλιούς τοπικούς άρχοντες της κοινότητας οι οποίοι με την σειρά τους έσπευσαν στην περιοχή με κίνδυνο της ζωής τους – αφού το ένα φορτηγό κινήθηκε εναντίον του ενός αυτοκινήτου που τους είχε κλείσει τον δρόμο – και συγχρόνως ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έστησε μπλόκο ακινητοποίησε τα φορτηγά και συνέλαβε τους οδηγούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Τα μπάζα όπως μας είπαν είναι πετρελαιοειδή και εύφλεκτα πολυμερή, όπως φαίνεται και από την διπλανή φωτογραφία.

Δεν ξέρουμε τι ποινές πρέπει να πέσουν, δεν ξέρουμε αν εμπλέκεται ο ιδιοκτήτης των φορτηγών – συνήθως υποστηρίζουν ότι δεν ξέρουν τίποτα και την γλυτώνουν, όπως και οι οδηγοί που πέφτουν στα μαλακά ενώ πρόκειται για διαρκές έγκλημα κατά της φύσης και όλων μας.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι καταστρέφουμε το περιβάλλον μας, την Ελλάδα μας, το σπίτι μας από την αχόρταγη πλεονεξία μας, από την έλλειψη παιδείας και από βλακεία – μην χρησιμοποιήσω μιάν άλλη λέξη που ταιριάζει γάντι, δεν πάμε καθόλου καλά από μυαλά.

Τα μάτια μας δεκατέσσερα, όλοι μας. Να κυνηγήσουμε όποιον πετά σκουπίδια - τσιγάρα, σακούλες, ποτήρια καφέ, πακέτα τσιγάρων έξω από το αυτοκίνητό του.

Να γίνουμε χαφιέδες – όσο χαφιές μπορεί να είναι αυτός που προστατεύει το σπίτι του από τους βάνδαλους και τους εγκληματίες - για να φυλάξουμε την χώρα μας, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από τους ηλίθιους εγκληματίες.  

Εννοείται ότι πρέπει κατεπειγόντως να μεριμνήσει ο Δήμος ή όποιος άλλος φορέας να μαζέψει αυτά τα μπάζα και τα υπόλοιπα που, όπως φαίνεται από την φωτογραφία,έχουν κλείσει την δασική οδό, πρίν πιάσουν οι ζέστες και ξεσπάσει πυρκαγιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: